Oldalak

2017. április 10., hétfő

Bloody Mary Bolognai

...héjában sült, nyomott édesburgonyával és reszelt parmezán sajttal. Tipikus ronda, de finom étel, emellett pofon egyszerű elkészíteni és nem kell vele sokat bajlódni. Ízvilágában a Bloody Mary koktél jegyei fedezhetőek fel. Valahol ez egy fúzió a koktél és az olasz bolognai között. Fantasztikus találkozás! Engem hamar meggyőzött!!! Próbáld ki te is!


Hozzávalók (4 személyre):

  • 1 evőkanál extra szűz olíva olaj
  • 1 lila hagyma, apróra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
  • 2 zellerszár, apróra vágva
  • 1 piros chili (opcionális)
  • 500 g darált marhahús
  • 2 evőkanál worcestershire szósz
  • 2 dl vörösbor
  • 2 dl alaplé (vagy 2 dl víz+ 1 teáskanál házi ételízesítő)
  • 400 g darabolt paradicsom konzerv
  • 1 kis konzerv sűrített paradicsom
  • frissen őrölt tarka bors
  • reszelt parmezán a tetejére
  • 2 db, fél kilós édesburgony, félbevágva
  • extra szűz olíva olaj
  • frissen őrölt tarka bors

Eszközök:

Magas falú teflon serpenyő+fedő
Tepsi+sütőpapír
Vágódeszka, konyhakés, mérőhenger, fakanál, konzervnyitó
Sajtreszelő


Elkészítése:


A burgonyákat megmosom és egy "X"-et vágok mindegyikbe. Leszűröm, majd sütőpapírral bélelt tepsire teszem. Meglocsolom olíva olajjal, majd sózom és borsozom. Kezemmel alaposan átforgatom. Az "X" metszés felém néz és 200 fokos sütőben 50-60 perc alatt puhára sütöm.

Egy magas falú teflon serpenyőbe olajat forrósítok és maximális hőfokon, megpirítom a hagymát. Hozzáteszem a fokhagymát, a zellert és a darált húst, majd az egészet fehéredésig pirítom.
Felöntöm vörös borral, darabolt paradicsom konzervvel, a sűrített paradicsommal és alaplével. Fűszerezem piros chilivel és sóval. 5 percig fedő nélkül főzöm, hogy elforrjon az alkohol, majd fedő alatt, tartalékon, kb. 1 óráig párolom. Néha megkeverem.

Tálaláskor a krumplit a konyhakés lapos oldalával szétnyomom és ráhalmozom a ragut, majd megszórom reszelt sajttal.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése