Oldalak

2017. szeptember 28., csütörtök

Greek Wrap

...egy újabb ötlet, mediterrán hangulattal és egy rejtett, görög stílusú, villámgyors padlizsánkrém recepttel és. Csupán egy kis előkészület szükséges, után már villámgyorsan megvan ez a csodálatos tekercs! Ne hagyd ki!


Hozzávalók 2 személyre / 4 darabhoz:

  • 500 g csirkemell (só, bors, majoranna)
  • 1 doboz eredeti feta sajt (150 g), kockákra vágva
  • 2 db padlizsán + 2 kisebb gerezd fokhagyma
  • extra szűz olíva olaj
  • 2 marék magozott zöld olíva bogyó, felszeletelve
  • 2 db szívsaláta, vékony csíkokra vágva
  • 3 db paradicsom, kimagozva, csíkokra vágva
  • 1 fej lilahagyma, vékonyra szeletelve
  • 4 db Tortilla lap

Padlizsánkrém:
A sütőt felfűtöm (alul-felül sütő módon) 180 fokra. A padlizsánokat megmosom, majd félbevágom. Egy zsírpapírral bélelt tepsire teszem. A késemmel megszurkálom, majd megsózom és borsozom. Meglocsolom olíva olajjal. Másfél óráig sütöm, majd kézmelegre hűtöm.
Megfosztom a héjától és egy keverőtálba teszem a húsát. Hozzáreszelem a fokhagymákat és meglocsolom még olíva olajjal. Kezemmel minél jobban pürésítem. Így kissé rusztikus marad. Ha kell sózom még.

A többi hozzávalók:
A csirkemellet csíkokra vágom majd fűszerezem sóval, borssal, majorannával és olíva olajjal. Minimum 1 órát pihentetem.
Addig a feta sajtot felkockázom.
A zöld olívabogyókat is felszeletelem.
A szívsalátát megmosom és vékony csíkokra vágom.
A paradicsomokat félbevágom, kimagozom, majd csíkokra vágom.
A lilahagymát először félbe, majd vékony csíkokra vágom.

A csirke darabokat kevés olíva olajon kisütöm, majd csíkokra vágom.

Egy palacsintasütőt melegítek, majd megpirítok egy tortilla lapot. Tányérra teszem és megkenem padlizsán krémmel.
Ráhalmozok egy marék salátát, majd jöhet a paradicsom, az olíva bogyó, a lilahagyma, a csirkecsíkok és végül a fetasajt! Feltekerem és egy fogpiszkálóval rögzítem!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése