Oldalak

2018. május 14., hétfő

Pasta Napolitana

...itt egy nagyon egyszerű és gyors olasz tésztaétel, abból is az alap verziót hoztam el nektek! Tiszta zöldségekből álló mártás, parmezánnal ízesítve! Akinek hiányzik a hús belőle, az süssön mellé! Én is így tettem! Köretként, vagy főételként egyaránt tökéletes választás! 


Hozzávalók (500 g tésztához):

  • 1 fej vöröshagyma, apróra vágva
  • 3 gerezd fokhagyma, apróra vágva
  • 1 nagy sárgarépa, vékony karikákra vágva
  • ugyanannyi angolzeller, vékony karikákra vágva
  • 2x400 g konzerv egész szilvaparadicsom
  • 1 evőkanál frissen aprított petrezselyemzöld, vagy bazsalikom + a tálaláshoz!
  • 50 g reszelt parmezán, vagy grana padano + a tálaláshoz!
  • 2 evőkanál extra szűz olíva olaj
  • csipet barna cukor
  • frissen őrölt bors


Eszközök:

Magas falú lábas+fedő
Botturmix, mérőhenger
Vágódeszka, konyhakés, merőkanál
Lábas+fedő, szűrő


Elkészítése:


Egy magas falú serpenyőbe felhevítem az olíva olajat és megpirítom a hagymát. Ezután hozzádobom a répát, a zellert és a fokhagymát. 3-5 percig dinsztelem. Közben sózom-borsozom. Hozzáadom a paradicsomot és fedő alatt 20 percig, csendesen főzöm, míg meg nem puhulnak a zöldségek.

Ezután hozzákeverem a sajtot és a petrezselyemzöldet. Egy botturmixxal simára pürésítem. (ha kell, egy hengerbe átöntöm és abban turmixolom!) Egy csipet cukrot is elkeverek a mártásba.

A tésztát aldante-ra főzöm és pár percig a mártással együtt összefőzöm. Egy merőkanál főzővizet is hozzáöntök ha szükséges!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése