Oldalak

2023. szeptember 7., csütörtök

Parmezános Sült Kukorica, Egészben Sült Karaj és Cukkini

...Itt az egyik legjobb nyári kukorica receptem. Kerti partik kötelező darabja! Grillen még fantasztikusabb. Akár egyben is sütheted a kukoricacsövet. Mellé elhoztam a kedvenc fűszerkeverékemet, amit most egészben sült sertéskarajhoz használtam. Ahhoz, hogy a hús szaftos maradjon, nem kell mást tenned, mint sütőzacskóban sütni. Nincs semmi extra trükköm. 10-ből 10-szer sikerülni fog! Legyen szó egészben sült húsról, grillcsirkéről, vagy csirkecombról! A fűszerkeverékből általában egy dunctos üvegnyit csinálok, így bármikor elő tudom venni a kamrából. A sült cukkini elmaradhatatlan köret nálunk télen-nyáron!


Hozzávalók (4 személyre):


  • 1,5 kg csont nélküli sertéskaraj
  • 1 dl száraz fehér bor



Kedvenc Fűszerkeverékemhez:


  • ½ tk őrölt koriandermag
  • 1 tk őrölt római kömény
  • 1 tk fehér bors (egész)
  • 2 tk. fűszerpaprika (édes)
  • 2 tk kurkuma
  • 1 tk őrölt gyömbér
  • 2 tk fokhagyma granulátum
  • 1-1 tk rozmaring, kakukkfű, tárkony, majoranna
  • ½ tk cayennebors
  • 1 evőkanál só


Továbbá:


  • 5 db kukorica
  • 1 teáskanál fokhagyma granulátum
  • 1 teáskanál piros paprika
  • 2 teáskanál szárított oregánó
  • 2 teáskanál szárított bazsalikom
  • 1 dl extra szűz olíva olaj
  • Frissen őrölt bors
  • 40 g darált parmezán/grana padano
  • Cukkini
  • Extra szűz olíva olaj
  • Frissen őrölt bors és só


Eszközök:

Airfryer
Sütözacskó
Kávédaráló
Teflon serpenyő
Vágódeszka, konyhakés, fakanalak


Elkészítés:


A fűszerkeverék hozzávalóiból a zöldfűszereket egy kávédarálóba finomra őrlöm. Mindegyik hozzávalót kimérem egy keverőtálba és alaposan kikeverem.

A sertéskarajt, egy forró serpenyőben hevített olajon, magas hőfokon 2 fakanál segítségével körbepirítom.

Miután szép pirosra pirítottam az összes oldalát, félreteszem picit hűlni, majd megszórom a fűszerkeverékkel és kézzel bemasszírozom.

Egy sütőzacskóba teszem és hozzáöntök 1 dl száraz fehér bort. Bekötöm a végét. Airfryerbe teszem és 170 fokon 120 percet sütöm.

Miután kész, hagyon a levében kicsit hűlni és tálalás előtt szeletelem.

Fogom a kukoricát és kézzel félbetöröm, majd hosszában 4-be vágom. Egy keverőtálba teszem.

Egy kis tálkába öntök 1 dl olíva olajat, hozzáteszek 1 teáskanál fokhagyma granulátumot, 1 teáskanál piros paprikát és 2-2 teáskanál szárított oregánót és bazsalikomot. Frissen őrölt borssal ízesítem még, majd jól kikeverem.

Miután a húsunk megsült és felszabadult az Airfryer (csinálhatod sütőbe is) beteszem a kukorica "hasábokat" és megkenem a fűszerolajjal. 200 fokon 10 perc alatt kész (sütőben valószínűleg 15-20 perc kell neki) Nálam 3 kör alatt sült ki ez a mennyiségű kukorica.

Miután mindegyik elkészült egy keverőtálba szedem és megszórom darált parmezánnal és enyhén sózom. Óvatosan átforgatom.

Közben a cukkinit karikákra vágom és kevés olíva olajon az eddig használt serpenyőbe kisütöm. Sütés után sózom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése