...édeskés és ellenállhatatlan őszi saláta. Nagyszerű választás sültekhez. Én még magába is el tudom csipegetni. :) Eleinte nagyon furán hangzott ez az étel, szinte bizarrul, de miután megkóstoltam, rájöttem hogy ennél jobb dolog nem is történhet a céklával. Bátran próbáld ki, ha kedveled a céklát, nem fogsz csalódni!
Hozzávalók (2 személyre):
- 2 db cékla, kis kockákra, vagy hasábokra vágva
- 1 db vöröshagyma, apróra vágva
- csipet só
- 2 evőkanál méz
- 1 evőkanál növényi olaj
Eszközök:
1 magas falú teflon serpenyő, vagy Wok
Konyhakés, Vágódeszka
Zöldséghámozó
Elkészítése:
- Egy magas falú serpenyőbe felhevítem az olajat és megpirítom benne a hagymát.
- Hozzáteszem a céklát és egy csipet sót teszek rá.
- Ráöntöm a mézet és alacsony hőfokon, fedő alatt párolom 10 percig. Gyakran kevergetem / dobálgatom. ( ha szükséges egy kupica (5 cl) vizet öntsok alá! )
- Miután a cékla megpuhult, fedő nélkül addig sütöm, míg a méz rákaramellizálódik.
- Kihűtöm és hidegen tálalom!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése