...Pikáns és fűszeres! Elég tüzes vagy hozzá? Egy híres Magyar szakácsnő honlapján találtam ezt a receptet! Nekem igazán bejött, mert szeretem a fűszeres ételeket és a csípőst! Grillre kimondottan ajánlom!
Hozzávalók:
- ~ fél kg csirkemellfilé
- 3 szál újhagyma/ vagy fél szál póréhagyma nagyon apróra vágva
- 2 evőkanál erős pista
- 1 kávéskanál őrölt fahéj
- fél kávéskanál őrölt gyömbér
- fél kávéskanál őrölt szerecsendió
- fél kávéskanál őrölt szegfűszeg
- ~1 dl extra szűz olíva olaj a pácoláshoz
- egy nagy csipet só
- frissen őrölt bors
- kevés extra szűz olíva olaj a sütéshez
Elkészítése:
- Az újhagymát, az összes fűszerrel, a sóval, a borssal, az erős pistával és 1 dl olajjal jól összekeverem.
- A csirkemell szeleteket alaposan belekeverem a pácba, majd legalább 1 órára a hűtőbe pihentetem.
- Egy serpenyőbe háromnegyedes hőfokon, kevés olajon kisütöm.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése