...könnyed és egészséges csemege! Új évre egy igazán különleges fogás, amivel meglepheted szeretteidet!
Hozzávalók (2-4 személyre):
- ~150 g lencse
 - 1 babérlevél
 - 2 db kis krumpli, kis lyukú reszelőn, lereszelve
 - 1 tojás
 - 7 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt / rozsliszt
 - 1 gerezd fokhagyma, összetörve
 - 1 kis pohár tejföl (Laktózmentes)
 - 1 csokor újhagyma, felaprítva
 - ~250 g kelbimbó (ha nagyok, vágjuk félbe!)
 - 1 mokkáskanál görögszéna mag
 - só
 - fél teáskanál szódabikarbóna
 - frissen őrölt tarka bors
 - olíva olaj
 - ~ 1 teáskanál frissen aprított petrezselyem
 
Eszközök:
2 db Kis lábas+fedő
Sajtreszelő
Fokhagymanyomó
Keverőtál
Kis keverőtál a tejfölös mártáshoz
Teflon serpenyő
Elkészítése:
A lencsét, bő vízbe felrakom főzni. Teszek a vízbe sót, szódabikarbónát és babérlevelet. Kb. fél-háromnegyed óra alatt megpuhul. 
Egy krumplilepényt megkenek tejföllel, majd rászórok egy adag lencsét és végül ráhelyezek pár darab kelbimbót!
TIPP:
Kelbimbó helyett spenótlevelet is használhatsz!



Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése