...Imádom a mexikói konyhát! Találtam egy receptet "Fajitas leves" néven. Kicsit átgondoltam és megalkottam a legjobb mexikói levest. Jó tartalmas és ízekben gazdag. Pikáns és fűszeres. A legjobb chili szósszal ízesítettem, amit a Gastrochili készített. Mindenkinek ajánlom aki szereti ezt a konyhát!!!
Hozzávalók (6-8 személyre):
- 500 g pulykamell, kis kockákra vágva
- 150 g kukorica (fagyasztott)
- 150 g vörösbab (száraz, 1 éjszakára beáztatva)
- 300 g cukkini, kis kockákra vágva
- 1 nagy fej vöröshagyma, vékony negyed szeletekre vágva
- 3 gerezd fokhagyma, vékony szeletekre vágva
- ~350 g sűrített paradicsom (15-18%-osból)
- 2 evőkanál házi ételízesítő
- 1 lime leve
- só
- frissen őrölt bors
- extra szűz olíva olaj
- 2 teáskanál pirospaprika
- 2 teáskanál őrölt római kömény
- 2 teáskanál oregánó
- 2 teáskanál Gastrochili Habanero mix chili szósz
- 1-2 teáskanál cukor (attól függően, hogy mennyire édes a sűrített paradicsom)
- reszelt vörös cheddar a tálaláshoz
- natúr tortilla chips a tálaláshoz
- 1 csokor aprított korianderzöld, a tálaláshoz (vagy petrezselyem)
Eszközök:
5l-es lábas+fedő
Vágódeszka, konyhakés
Sajtreszelő
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése