...Best weekend breakfast! Ezzel a menő kajával tuti bárkinél bevágódsz!
Hozzávalók (2 személyre):
- 4 szelet kenyér (rozs)
- 2 evőkanál extra szűz olíva olaj
- fél vöröshagyma, szeletekre vágva
- fél teáskanál őrölt római kömény
- fél teáskanál őrölt koriandermag
- 85 g olajban eltett aszalt paradicsom, apróra vágva (7 db)
- 400 g-os paradicsomos bab konzerv
- csipet só
- 4 tojás
- 2 evőkanál 10%-os ételecet
- margarin a kenyérre
- friss koriander, vagy petrezselyem a tálaláshoz
Eszközök:
Konzervnyitó
Vágódeszka, konyhakés
2 db kis lábas, fakanál
Pirítós sütő
Elkészítése:
Egy kis lábosba olíva olajat melegítek és megpirítom benne a hagymát. Félrehúzom és elkeverem benne az őrölt koriandermagot és a római köményet. Hozzáöntöm a bab konzervet és az apróra vágott aszalt paradicsomot. Csipet sóval ízesítem még. 3 perc főzés után félrehúzom.
A pirítósokat megsütöm és megkenem vajjal.
A buggyantott tojásokhoz
egy másik kis lábosba 3 ujjnyi vastagon vizet öntök. Hozzáteszek 2 evőkanál ecetet. Nem kell forralni, csupán gyöngyözzön. Egy kanállal kétszer megkeverem, hogy mozogjon a víz és a lehető legközelebbről beleütöm a tojást. 2 perc alatt lágyra fő. Egyesével, frissen készítem.
A vajas pirítósra halmozok egy adag babot és frissen a tetejére teszem a buggyantott tojást. Kicsit sózom és borsot őrlök rá. Megszórom petrezselyemmel, vagy korianderzölddel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése