2016. december 7., szerda

Pirítós Fűszeres Babbal és Buggyantott Tojással

...Best weekend breakfast! Ezzel a menő kajával tuti bárkinél bevágódsz!


Hozzávalók (2 személyre):

  • 4 szelet kenyér (rozs)
  • 2 evőkanál extra szűz olíva olaj
  • fél vöröshagyma, szeletekre vágva
  • fél teáskanál őrölt római kömény
  • fél teáskanál őrölt koriandermag
  • 85 g olajban eltett aszalt paradicsom, apróra vágva (7 db)
  • 400 g-os paradicsomos bab konzerv
  • csipet só
  • 4 tojás
  • 2 evőkanál 10%-os ételecet
  • margarin a kenyérre
  • friss koriander, vagy petrezselyem a tálaláshoz

Eszközök:

Konzervnyitó
Vágódeszka, konyhakés
2 db kis lábas, fakanál
Pirítós sütő


Elkészítése:


Egy kis lábosba olíva olajat melegítek és megpirítom benne a hagymát. Félrehúzom és elkeverem benne az őrölt koriandermagot és a római köményet. Hozzáöntöm a bab konzervet és az apróra vágott aszalt paradicsomot. Csipet sóval ízesítem még. 3 perc főzés után félrehúzom.

A pirítósokat megsütöm és megkenem vajjal.

A buggyantott tojásokhoz egy másik kis lábosba 3 ujjnyi vastagon vizet öntök. Hozzáteszek 2 evőkanál ecetet. Nem kell forralni, csupán gyöngyözzön. Egy kanállal kétszer megkeverem, hogy mozogjon a víz és a lehető legközelebbről beleütöm a tojást. 2 perc alatt lágyra fő. Egyesével, frissen készítem.

A vajas pirítósra halmozok egy adag babot és frissen a tetejére teszem a buggyantott tojást. Kicsit sózom és borsot őrlök rá. Megszórom petrezselyemmel, vagy korianderzölddel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése