...az otthon készült pizza sose olyan jó, mint a pizzériákban. Ez azért van, mert az otthoni sütők nem képesek akkora hőt leadni. A helyzethez igazodva megalkottam a legjobb otthoni vékony tésztás pizzát! Ropogós, de nem száraz! Sok kísérlet után született meg ez a verzió, ami magasan leverte elődeit! Az én verzióban nem mozzarellát használok, hanem parmezános sajtkeveréket. Így sokkal ízesebb lesz a pizza! Ha kell egy jó pizzatészta recept, akkor megtaláltad!
Hozzávalók:
3 tepsi pizzához:- 500 g Pizzaliszt BL00
- 1 csomag szárított élesztő
- 2 csapott teáskanál só
- 1 csapott teáskanál cukor
- ezeket elkeverni
- 300 ml langyos víz
- 25 ml extra szűz olíva olaj
Pizzaszósz:
- 250 g sűrített paradicsom (20%-os)
- 2 csapott teáskanál szárított bazsalikom (vagy friss, apróra vágva)
- kb. 1 evőkanál extra szűz olíva olaj
- 1 csapott teáskanál só
Mindent alaposan kikeverek, ha túl sűrű, egy kis vizet teszek hozzá. 1 órát pihentetem!
Feltétek:
- Mozzarella és Parmezán
- Sonka - konzerv kukorica
- Feketeerdő sonka és rukkola
- Tonhal konzerv - vékonyan szelt citrom karikák
Eszközök:
Keverőtál, mérőhenger
Tepsi+sütőpapír
Nyújtófa+ ahol nyújtom a pizzát
Nagy vágódeszka
Sajtreszelő, tálak, konzervnyitó
Pizzavágó
Pizzatészta elkészítése:
Egy nagy keverőtálba öntöm a lisztet, majd hozzáteszem a szárított élesztőt, a sót, a cukrot, majd alaposan elkeverem. Hozzáöntöm a vizet és az olíva olajat, majd alaposan kidolgozom a tésztát.
Lefedem egy konyharuhával és 15 percig kelesztem. (TIPP: Ha elektromos sütőd van, tekerd fel minimumra, csak annyira, hogy elinduljon. Ez kb. 40 fok lehet, de nem légkeverésesen, csupán sima sütésen, miután bemelegszik, kapcsold le és tedd ide keleszteni a tésztát. Így gyorsabban megkel!)
Ezután újragyúrom és ismét kelesztem, addig míg duplájára nem nő!
A sütőt maxra tekerem (alul-felül sütési módon)!
3 felé szedem és az egyik cipót, lisztezett felületen kinyújtom akkorára kb., amekkora a tepsim. A tepsire sütőpapírt fektetek, majd belehelyezem a tésztát és kezemmel elegyengetem.
Megkenem a pizzaszósszal és megszórom a sajttal, majd ráteszem a többi feltétet.
Bedugom a forró tepsibe és aranybarnára sütöm. Miután kész a sütőpapírral együtt egy vágódeszkára csúsztatom. Fogok egy másik sütőpapírt és készítem a következő pizzát!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése