...a legjobb olasz streetfood! Klasszikusan paradicsom karikákkal, rukkolával, mozzarellaval és prosciuttoval töltik meg. A saját verzióm viszont verhetetlen, az aszalt paradicsomszósszal, sült csikrével és parmezánnal! Ha el akarsz bűvölni valakit, ezzel nem tudsz mellé fogni!
Hozzávalók (2 személyre):
4 db lepényhez:
- 150 g joghurt
- 80 g pizzaliszt
- 80 g teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt
- 1 csapott mokkáskanál sütőpor
- 1 mokkáskanál só
- +liszt a nyújtáshoz
Aszalt Paradicsomszósz:
- 1 gerezd fokhagyma
- marék bazsalikom levél
- 2 evőkanál, aprított olajban eltett szárított paradicsom
- 1 evőkanál balzsamecet
- 5 evőkanál 20%-os sűrített paradicsom
- 1 dl víz
- só
- frissen őrölt tarka bors
- 500 g csirkemell filék (só, tarka bors, szárított majoranna, extra szűz olíva olaj)
- finomra reszelt Grana Padano
- Rukkola
Eszközök:
Keverőtál
Palacsintasütő
Teflon serpenyő
Késes robotgép
Sajtreszelő
Vágódeszka, konyhakés
Nyújtófa
Elkészítése:
A csirkemell filéket előző nap lefűszerezem és hűtőben pihentetem. Egy teflon serpenyőbe kevés olíva olajat locsolok és középmagas hőfokon lesütöm! Félreteszem pihentetni, majd vékonyan szeletelem és 4 adagra osztom.
A lepényhez kimérem a liszteket, majd hozzáadom a sót és a sütőport. Alaposan elkeverem, majd hozzáteszem a joghurtot és enyhén összegyúrom. Félreteszem.
Egy késes robotgépbe teszem a szósz hozzávalóit: a paradicsom sűrítményt, a balzsamecetet, a felaprított aszalt paradicsomot, a bazsalikom leveleket, a fokhagymát, a sót, a borsot és a vizet. Ha kell egy csipet cukrot teszek hozzá. Simára dolgozom a robotgéppel. Félreteszem.
A rukkolát megmosom és félreteszem.
A sajtot, finom reszelőn lereszelem.
Egy palacsintasütőt veszek elő. A tésztát 4 részre osztom és alaposan lisztezett munkafelületen, kör alakúra nyújtom (akkorára, amekkora a palacsintasütő). Felforrósítom a serpenyőt és szárazon, hirtelen megsütöm mindkét oldalát. Hőfok: 2/3
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése