...itt egy nagyon egyszerű és gyors olasz tésztaétel, abból is az alap verziót hoztam el nektek! Tiszta zöldségekből álló mártás, parmezánnal ízesítve! Akinek hiányzik a hús belőle, az süssön mellé! Én is így tettem! Köretként, vagy főételként egyaránt tökéletes választás!
Hozzávalók (500 g tésztához):
- 1 fej vöröshagyma, apróra vágva
- 3 gerezd fokhagyma, apróra vágva
- 1 nagy sárgarépa, vékony karikákra vágva
- ugyanannyi angolzeller, vékony karikákra vágva
- 2x400 g konzerv egész szilvaparadicsom
- 1 evőkanál frissen aprított petrezselyemzöld, vagy bazsalikom + a tálaláshoz!
- 50 g reszelt parmezán, vagy grana padano + a tálaláshoz!
- 2 evőkanál extra szűz olíva olaj
- csipet barna cukor
- só
- frissen őrölt bors
Eszközök:
Magas falú lábas+fedő
Botturmix, mérőhenger
Vágódeszka, konyhakés, merőkanál
Lábas+fedő, szűrő
Elkészítése:
Egy magas falú serpenyőbe felhevítem az olíva olajat és megpirítom a hagymát. Ezután hozzádobom a répát, a zellert és a fokhagymát. 3-5 percig dinsztelem. Közben sózom-borsozom. Hozzáadom a paradicsomot és fedő alatt 20 percig, csendesen főzöm, míg meg nem puhulnak a zöldségek.
Ezután hozzákeverem a sajtot és a petrezselyemzöldet. Egy botturmixxal simára pürésítem. (ha kell, egy hengerbe átöntöm és abban turmixolom!) Egy csipet cukrot is elkeverek a mártásba.
A tésztát aldante-ra főzöm és pár percig a mártással együtt összefőzöm. Egy merőkanál főzővizet is hozzáöntök ha szükséges!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése