2018. május 14., hétfő

Pasta Napolitana

...itt egy nagyon egyszerű és gyors olasz tésztaétel, abból is az alap verziót hoztam el nektek! Tiszta zöldségekből álló mártás, parmezánnal ízesítve! Akinek hiányzik a hús belőle, az süssön mellé! Én is így tettem! Köretként, vagy főételként egyaránt tökéletes választás! 


Hozzávalók (500 g tésztához):

  • 1 fej vöröshagyma, apróra vágva
  • 3 gerezd fokhagyma, apróra vágva
  • 1 nagy sárgarépa, vékony karikákra vágva
  • ugyanannyi angolzeller, vékony karikákra vágva
  • 2x400 g konzerv egész szilvaparadicsom
  • 1 evőkanál frissen aprított petrezselyemzöld, vagy bazsalikom + a tálaláshoz!
  • 50 g reszelt parmezán, vagy grana padano + a tálaláshoz!
  • 2 evőkanál extra szűz olíva olaj
  • csipet barna cukor
  • frissen őrölt bors


Eszközök:

Magas falú lábas+fedő
Botturmix, mérőhenger
Vágódeszka, konyhakés, merőkanál
Lábas+fedő, szűrő


Elkészítése:


Egy magas falú serpenyőbe felhevítem az olíva olajat és megpirítom a hagymát. Ezután hozzádobom a répát, a zellert és a fokhagymát. 3-5 percig dinsztelem. Közben sózom-borsozom. Hozzáadom a paradicsomot és fedő alatt 20 percig, csendesen főzöm, míg meg nem puhulnak a zöldségek.

Ezután hozzákeverem a sajtot és a petrezselyemzöldet. Egy botturmixxal simára pürésítem. (ha kell, egy hengerbe átöntöm és abban turmixolom!) Egy csipet cukrot is elkeverek a mártásba.

A tésztát aldante-ra főzöm és pár percig a mártással együtt összefőzöm. Egy merőkanál főzővizet is hozzáöntök ha szükséges!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése