2018. június 26., kedd

Zabacsinta Erdei Gyümölcs Öntettel és Málnával

...tej, liszt és tojás mentes desszert! Habkönnyű palacsinta, ami abbahagyhatatlan! Nagyszerű ötlet desszertként és reggeliként is! Csupán egy nagy teljesítményű turmix kell hozzá! Ezt neked is ki kell próbálnod! Cukor helyett tehetsz bele mézet, vagy más cukorpótlót! Jó kiinduló recept az unalmas hétköznapokhoz!


Hozzávalók (8-10 darabhoz, 2-4 személynek):

Zabacsintához:
  • 4 db érett banán, felkarikázva
  • 200 g zabpehely
  • 4 dl rizstej (vagy bármilyen más fajta)
  • 2 evőkanál kókuszzsír/olaj
  • 4 evőkanál cukor

Erdei gyümölcsös mártáshoz:
  • 200 g fagyasztott erdei gyümölcs
  • 4 csapott evőkanál cukor
  • 2 teáskanál sütőrum
  • késhegynyi őrölt szegfűszeg
  • 4 dl víz
  • csipet só
  • 1 dl víz + 1 evőkanál keményítő

tálaláshoz:
  • reszelt csokoládé (elhagyható)
  • friss málna

Eszközök:

Turmixgép
Kis teflon serpenyő
Kis lábas
Szűrő



Elkészítése:


Egy kis lábosba az erdei gyümölcs öntet összetevőit kimérem, majd felére forralom középmagas hőfokon (2/3). Ha elég ribizli volt benne, be fog sűrűsödni! Ezután egy szűrőn átpasszírozom! (ha nem sűrűsödött be, 1 dl vízbe kikeverek 1 nagy evőkanál keményítőt és hozzákeverem az öntethez! 1x újraforralom, folyamatos kevergetés mellett!)

A palacsinta összetevőit egy nagy teljesítményű turmixba teszem és simára dolgozom!
Egy kis alakú teflon serpenyőbe pár csepp olajat hevítek. Egy evőkanál segítségével a serpenyő közepére 2-3 kanál masszát teszek és elegyengetem szép kör formára! Középmagas hőfokon (2/3) mindkét oldalát aranybarnára sütöm! Egy műanyag húslapáttal könnyedén meg lehet fordítani, de akár rutinos palacsintázókhoz méltóan, egy laza csukló mozdulattal is megforgatható.

Tálaláskor öntetet kanalazok a közepére, majd ráhalmozok egy adag friss málnát és ráreszelek egy kevés csokoládét.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése