...egy igazi őszi finomság!
Hozzávalók:
- 50 g marék dióbél, pirítva és durvára törve
- 1 kis doboz joghurt
- fél doboz kis tejföl
- fél citrom leve
- egy csipet porcukor
- egy csipet só
- 1 db (kb. 150 g Grammy Smith) zöldalma
- 350 g zellerszár (angol zeller)
- 150 g piros szőlő, negyedekbe vágva és kimagozva
Eszközök:
GyaluVágódeszka, konyhakés
Keverőtál
Kis teflon serpenyő
Mozsár
Elkészítése:
Miután megmostam az alapanyagokat, a szőlő szemeket egyesével negyedekre vágom és kimagozom. (Ha kis szemű a szőlő, akkor elég félbe vágni!)
A diót szárazon megpirítom egy serpenyőbe. Ezután egy mozsárba öntöm és durvára töröm.
A zellerszárakat és az almát, egy keverőtálba, vékony csíkokra gyalulom.
A joghurtot, tejfölt, a citrom levet, a sót és a porcukort alaposan kikeverem, majd óvatosan összeforgatom a dióval, a szőlővel, a gyalult almával és zellerszárral.
1 órára a hűtőben pihentetem.
Köszönöm szépen! :)
VálaszTörlés