...a legjobb kínai leves! Bitang gyorsan elkészül, egyszerű és garantáltan midenkinek ízleni fog!
Hozzávalók:
- 20 dkg csirkemell vékony csíkokra / kis kockákra vágva
- 1 konzerv kukorica, vagy fagyasztott
- 2 db tojás
- 1 hüvelykujj méretű gyömbér lereszelve
- 1 teáskanál kurkuma (elhagyható)
- 2 evőkanál kukorica keményítő (aki szereti nagyon sűrűn, annak 3 evőkanál!)
- 1 csapott evőkanál házi ételízesítő
- 2+1 evőkanál szójaszósz
- késhegynyi őrölt fehér bors
- olaj
- 1,5 l víz
- tálaláshoz: 1-2 szál újhagyma, pirított szezámmag olaj, sötét szójaszósz
Elkészítése:
- A csirke darabokat 2 evőkanál szójaszószba pácolom (kb 15 perc), majd forró olajon megpirítom.
- Felöntöm vízzel, ízesítem fehér borssal, házi ételízesítővel, reszelt gyömbérrel, kurkumával és hozzáteszem a kukoricát.
- Miután felforrt kb. 10 percet főzöm közepes lángon.
- A tojásokat felverem és a levesbe öntöm, úgy, hogy a villával folyamatosan kevergetem, nehogy összeálljon a tojás.
- A kukorica keményítőt egy kis vízzel és a szójaszósszal simára keverem, majd beleöntöm a levesbe és egyszer felforralom.
- Tálaláskor ajánlok hozzá apróra vágott újhagymát, pirított szezámolajat és sötét szójaszószot. Mindenki kedvére ízesítheti.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése