2013. február 26., kedd

Serpenyős kenyérlepény

...Ki nem szereti a frissen sült kenyeret? Hát ez a recept az, ami megadja a frissen készült kenyér élményét! Gyorsan megvan, mivel nem kell élesztő hozzá és egy serpenyőbe meg tudod sütni! Legjobb választás szaftos ételekhez és mártogatósokhoz!!!


Hozzávalók (2 személyre):

  • 1 bögre (3dl) liszt (szintig töltve!)
  • 1/3 bögre meleg víz
  • 1 evőkanál olíva olaj
  • 1 csapott mokkáskanál só
  • (tunningolhatod zöld fűszerekkel (ahogyan a képen látható), szárított paradicsommal (aprítva), vagy akár olíva bogyóval (aprítva)

Eszközök:

Keverőtál
Sodrófa
Palacsintasütő

Elkészítése:

  1. A lisztet jól összekeverem a sóval (és a fűszerekkel).
  2. Hozzáadom a vizet és az olajat, majd jó alaposan összegyúrom.
  3. 4 gombócot formálok belőle, majd lisztezett felületre teszem kinyújtom egy lisztes sodrófával.
  4. Felforrósítok egy teflon, vagy porcelán borítású palacsintasütőt/serpenyőt és (10-es skálán 6-7-es) hőfokon, megsütöm a lepények mindkét oldalát. 

TIPP:
Gyakran készítem vegyes lisztből a lepényt. Pl.: teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt - kukorica liszt, vagy graham liszt - kukoricaliszt.....stb.stb.stb. Illetve van, hogy vastagabbra nyújtom. Így igazán változatosabbá tudom tenni ezt a köretet!
Eltérő lisztek esetén több vizet is felvehet!



1 megjegyzés: