...alulbecsült zellergumóból, fehér répából és burgonyából készül, amiből a végeredmény egy nagyszerű krémleves, ami egy borongós őszi naphoz illik. A fűszeres sült gesztenye igazán megbolondítja!
Hozzávalók (4 személyre):
- 40 dkg zellergumó, kockákra vágva
- 20 dkg petrezselyemgyökér(fehérrépa), kockákra vágva
- 10 dkg burgonya, kockákra vágva
- 1 db babérlevél
- 2 db közepes vöröshagyma, kockákra vágva
- 1 evőkanál házi ételízesítő
- 2 dl főzőtejszín (alacsony zsírtartalmú)
- fél citrom leve
- só
- frissen őrölt tarka bors
- 10 dkg hámozott gesztenye (fagyasztott), szeletekre vágva
- 2 szál friss kakukkfű (vagy 2 púpos mokkáskanál szárított)
- 2 evőkanál vaj/olíva olaj
Eszközök:
3l lábas+fedő
Botturmix
Teflon serpenyő
Vágódeszka, konyhakés
Elkészítése:
- Egy lábasba teszek 1 evőkanál vajat/olíva olajat és üvegesre pirítom a kocskákra vágott vöröshagymát.
- Hozzáteszem a zöldségeket és egy bögre forró vizet, majd fedő alatt, közepes hőfokon, kb. 10 percig párolom (ha szükséges egy pici vizet teszek még hozzá).
- Szintig felöntöm vízzel. Beleteszem a házi ételízesítőt, a babérlevelet, sót és borsot. Forrás után tartalékra teszem és fedő alatt puhára főzöm a zöldségeket.
- Közben a kiolvasztott gesztenyedarabokat szeletekre vágom. 1 evőkanál vajat/olíva olajat hevítek egy teflon serpenyőbe, majd rádobom a gesztenyét. Folyamatos kevergetés/forgatás mellett aranybarnára pirítom. Mikor kezd megbarnulni, hozzáteszem a kakukkfüvet. Félreteszem.
- Kiveszem a babérlevelet, majd fogok egy botturmixot és jó alaposan összeturmixolom a levest.
- Utána beleöntöm a tejszínt és a fél citrom levét, majd lehúzom a tűzről.
- A pirított gesztenye szeletekkel tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése