2013. december 3., kedd

Chole Chat

...avagy az Indiai csípős-paradicsomos csicseriborsó ragu.


Hozzávalók (4 személyre):

  • 2 konzerv csicseriborsó (22,5dkg száraz- ez esetben 1 éjszakát áztassuk és az étel elkészítése előtt főzzük meg, sós vízben!)
  • 2 konzerv aprított paradicsom
  • 1 burgonya, reszelve
  • 1 fej vöröshagyma, reszelve
  • 2 cm gyömbér, reszelve
  • 1 teáskanál őrölt koriander mag
  • 1 teáskanál őrölt római kömény
  • 1 teáskanál kurkuma
  • 1 teáskanál garam masala
  • min. 1 teáskanál chili pehely (erőseknek 3-4)
  • 50 g vaj

Eszközök:

Magas falú teflon serpenyő+fedő
Sajtreszelő
Konzervnyitó, vagy 1 lábos fedővel


Elkészítése:


Egy magas falú serpenyőbe felhevítem a vajat és megpirítom a hagymát.

Hozzáteszem a fűszereket és együtt pirítom 1 percig, majd felöntöm a paradicsom konzervekkel.

Hozzáreszelem a krumplit és beleteszem a csicseriborsót.

Sózom, borsozom, majd addig főzöm míg a krumpli és a csicseriborsó szét nem fő.

Fakanaállal (vagy villával) kicsit szétnyomkodom a csicseriborsókat, hogy jól besűrűsödjön az egész.

Házi kenyérlepénnyel, vagy rizzsel tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése