...egy jól bevált spanyol receptkönyvből vettem az ételt. Persze, egy kicsit belenyúltam, hogy még finomabb legyen. Én rizzsel készítettem, hogy legyen mi felszívja az ízletes szaftot. Könnyű elkészíteni és nincs sok macera vele. Mindenkinek csak ajánlani tudom!
Hozzávalók (4 személyre):
- 1 kg csirke felsőcomb (bőrétől megfosztva), vagy csirkemell filé
- 1 evőkanál őrölt piros paprika
- 3-4 evőkanál extra szűz olíva olaj
- 1 fej fokhagyma, héjastul
- +fél fej fokhagyma, összetörve
- 100 ml sherry
- ~150 ml húsleves alap
- 1 babérlevél
- 1 kis csokor petrezselyemzöld, apróra vágva
- só
- frissen őrölt tarka bors
Eszközök:
Kis keverőtál
Fokhagymanyomó
Magas falú teflon serpenyő
Elkészítése:
Hozzáteszem a csirkéhez és fedő alatt még pár percig párolom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése