...egy isztambuli bácsitól lestem a köfte receptet. Nagyon imádom ezt a fűszeres húst, főleg ha grillen sült. Sajnos most csak a konyhában volt lehetőségem elkészíteni, de így is nagyszerű lett! A padlizsán saláta ismerős lehet török éttermekből. Nekem ez a kedvencem és ráadásul pofon egyszerű is.
Hozzávalók (2 személyre):
- 500 g darált marhahús / bárány
- 1 kisebb fej vöröshagyma, nagyon apróra vágva
- 1 gerezd fokhagyma, nagyon apróra vágva
- 2 teáskanál piros paprika / chilipor (ha szereted a csípőset!)
- 2 teáskanál őrölt római kömény
- 1 evőkanál frissen aprított petrezselyem
- 1 evőkanál frissen aprított korianderzöld
- 1 db tojás
- só
- frissen őrölt tarka bors
Padlizsánsalátához:
- 1 nagy darab padlizsán, kockákra vágva
- 1 nagy doboz natúr joghurt
- 1 nagy gerezd fokhagyma, összetörve
- 1 teáskanál pirospaprika / chilipor (ha szereted a csípőset!)
- ~3 evőkanál extra szűz olíva olaj
- só
Eszközök:
2 db keverőtál
Vágódeszka, konyhakés
Teflon serpenyő
Fokhagymanyomó
Tepsi+sütőpapír
Elkészítése:
A padlizsándarabokat ráfektetem egy sütőpapírral lefedett tepsire. Kicsit meglocsolom olíva olajjal. 200 fokra előmelegített légkeveréses sütőben 20-25 perc alatt megsütöm.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése