...szaftos, pikáns BBQ szószban főtt husi! Ez az egyik kedvencem! Főleg ha saját készítésű BBQ szószt használok!
Hozzávalók (4 személyre):
- 1 kis fej vöröshagyma, apróra vágva
- 1 gerezd fokhagyma, apróra vágva
- 150 g szelet füstölt szalonna, apróra vágva
- 500 g pulykamell, kis kockákra vágva
- 1 púpos teáskanál őrölt piros paprika
- 1 púpos teáskanál szárított oregánó
- 1 db 400g-os darabolt paradicsom konzerv
- 1 db 400g-os vörösbab konzerv
- 2 dl BBQ szósz recept ITT (de lehet bolti is)
- sok frissen őrölt bors
- 2 evőkanál napraforgó olaj
- chili pehely (ízlés szerint)
- reszelt vörös chedar/laktózmentes sajt a tálaláshoz
- kukoricás tortilla lapok
Eszközök:
Magas falú teflon serpenyő+fedőVágódeszka, konyhakés
Sajtreszelő
Konzervnyitó
Palacsintasütő
Elkészítése:
Maximumra állítom a hőfokot és hozzákeverem a húsdarabokat. Fehéredésig sütöm.
Megszórom sóval, borssal, oreganóval és pirospaprikával(+a chilivel).
Ezután belekeverem a BBQ szószt és a paradicsom konzervet. Közepes hőfokon, fedő alatt párolom kb 15-20 percig. Párszor megkeverem útközben.
A tortilla lapokat egy felforrósított palacsinta sütőn megsütöm mindkét oldalát.
Mikor a hús kezd megpuhulni, hozzáteszem a bab konzervet (miután lecsöpögtettem és átmostam) és még 5 percig főzöm.
Tálaláskor megszórom chedar sajttal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése