2014. augusztus 27., szerda

Pulykaragu Cowboy módra

...szaftos, pikáns BBQ szószban főtt husi! Ez az egyik kedvencem! Főleg ha saját készítésű BBQ szószt használok! 


Hozzávalók (4 személyre):

  • 1 kis fej vöröshagyma, apróra vágva
  • 1 gerezd fokhagyma, apróra vágva
  • 150 g szelet füstölt szalonna, apróra vágva
  • 500 g pulykamell, kis kockákra vágva
  • 1 púpos teáskanál őrölt piros paprika
  • 1 púpos teáskanál szárított oregánó
  • 1 db 400g-os darabolt paradicsom konzerv
  • 1 db 400g-os vörösbab konzerv
  • 2 dl BBQ szósz recept ITT (de lehet bolti is)
  • sok frissen őrölt bors
  • 2 evőkanál napraforgó olaj
  • chili pehely (ízlés szerint)
  • reszelt vörös chedar/laktózmentes sajt a tálaláshoz
  • kukoricás tortilla lapok

Eszközök:

Magas falú teflon serpenyő+fedő
Vágódeszka, konyhakés
Sajtreszelő
Konzervnyitó
Palacsintasütő

Elkészítése:


Egy magas falú serpenyőbe felhevítem az olajat és elkezdem megpirítani a bacon darabokat. Közepes hőfokon sütöm. Mikor félig megpirult, hozzáteszem a hagymát és együtt sütöm tovább. Mielőtt teljesen megsülne a hagyma és a bacon, hozzáteszem a fokhagymát is és még 1 percig kevergetve sütöm.

Maximumra állítom a hőfokot és hozzákeverem a húsdarabokat. Fehéredésig sütöm.

Megszórom sóval, borssal, oreganóval és pirospaprikával(+a chilivel).

Ezután belekeverem a BBQ szószt és a paradicsom konzervet. Közepes hőfokon, fedő alatt párolom kb 15-20 percig. Párszor megkeverem útközben.

A tortilla lapokat egy felforrósított palacsinta sütőn megsütöm mindkét oldalát.

Mikor a hús kezd megpuhulni, hozzáteszem a bab konzervet (miután lecsöpögtettem és átmostam) és még 5 percig főzöm.

Tálaláskor megszórom chedar sajttal.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése