...nálunk nagy hagyománya van a hétvégi húslevesnek. Marhából, csirkéből és pulykából is szoktunk húslevest készíteni. Az unalmas főtt hús csipegetés mára már nem hoz lázba, így gondoltam felhasználhatom valami másra is. Egy nyári napon találkoztam ezzel az étellel és azonnal rabul ejtett (újra). Gyerekkoromba már ettem ilyent, de feledésbe merült. Most feltámasztom ezt az ételt, mert méltó rá! Egy görbe szombat este után, lélekmelengető tud lenni egy tál forró húsleves. Másodikként, pedig ez a kellően ízben gazdag étel. Bátran próbáld ki te is, mert nagyon egyszerű elkészíteni.
Hozzávalók:
- 40 dkg főtt hús, villával/kezeddel rostokra szedve
- 20 dkg (1 nagy db) főtt krumpli, apróra vágva
- 20 dkg (1 nagy db) alma, megpucolva, kicsumázva, apróra vágva
- 15 dkg (4-5 db) ecetes uborka, apróra vágva
- 3 szál újhagyma, apróra vágva
- 8 evőkanál majonéz
- 4 evőkanál tejföl
- 2 evőkanál mustár
- 2 db keményre főtt tojás, apróra vágva
- egy csipet só
- frissen őrölt tarka bors
Eszközök:
Keverőtál
Vágódeszka, konyhakés
Kis lábas+fedő
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése