...Nagy kedvencem ez a thai étel. Ehhez tehetsz pluszba még a kedvenc zöldségeidből, vagy tengeri herkentyűket egyaránt. Rengeteg receptet böngésztem át és próbáltam ki, mire ez megszületett. Mindenkinek ajánlom, aki nyitott a keleti konyhára! Fontos, hogy adagonként készítsük el ezt az ételt, mivel csak így fog minden átpirulni! Ha az alapanyagok ki van készítve, adagonként kb. 5 perc alatt elkészül ez a remek thai finomság. Frissen fogyasszuk, mert a rizstészta hajlamos összeállni.
Hozzávalók (1 adaghoz):
- 2 evőkanál kókuszolaj
- 150 g csirkemell, vékony csíkokra vágva + 2 evőkanál világos szójaszósz
- 1 tojás
- 1 gerezd fokhagyma, felaprítva
- 1 salotta hagyma, csíkokra vágva, vagy egy kis fej vöröshagyma fele
- fél piros chili, apróra vágva (elhagyató)
- ~80 g bambuszrügy (elhagyható)
- ~80 g rizs tészta
- 1 nagy marék friss mungóbab csíra
- 1 marák sárgarépa szalag
- 2 evőkanál tamarind szósz
- 2 evőkanál hal szósz
- 1 evőkanál barna cukor
- 2 evőkanál víz
- egy szűk marék sótlan, pirított mogyoró, durvára törve
- 1-2 szál újhagyma, apróra vágva
- 1 evőkanál frissen aprított korianderzöld
- lime gerezdek a tálaláshoz
Eszközök:
Wok
Vágódeszka, konyhakés, fakanál, kis keverőtál(ak), vastagabb zöldséghámozó
Elkészítése:
Mindent felvágok és előkészítek! (A sárgarépát megpucolom egy zöldséghámozóval és ezzel az eszközzel készítek szalagokat. A húst 2 evőkanál világos szójaszószba pácolom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése