...Egyszer ettem falafelt egy török étterembe és nagyon tetszett. Mivel én erősen húsevő ember vagyok így muszáj volt belecsempésznem. Nagyon jól is sikerült. Igazi közel keleti hangulatú. Ehhez készítettem ezt a friss kukoricasalátát, ami nagyszerűen passzol ehhez az ételhez. Egy wrap lapba csempészve igazán mennyei kézzelevős kaja. Gyorsan megvan és nagyszerű választás, ha társaságot vársz!
Hozzávalók (2 személyre):
- 1 db 400 g-os csicseriborsó konzerv, átmosva
- 250 g csirkemell
- 2 gerezd fokhagyma, negyedekre vágva
- fél fej, vagy egy kisebb vöröshagyma, durvára vágva
- 1 marék friss petrezselyemzöld, finomra aprítva
- 1 csapott teáskanál őrölt koriandermag
- fél teáskanál sütőpor
- 1 csapott evőkanál pirospaprika
- 2 púpos evőkanál liszt
- frissen őrölt tarkabors
- só
- növényi olaj a sütéshez
Kukoricasalátához:
- 1 konzerv kukorica (340 g-os)
- 100 g feta sajt (vagy krémfehér sajt), kis kockákra vágva
- 1 fej lilahagyma, vékony csíkokra vágva
- 1 marék friss petrezselyemzöld, apróra vágva
- 1 zöldcitrom leve és reszelt héja
- 1-2 evőkanál extra szűz olíva olaj
- frissen őrölt tarka bors
- csipet só
Wrap lapok (kukoricalisztes)
Eszközök:
Keverőtálak (2db)
Konyhai robotgép
Vágódeszka, konyhakés
Palacsintasütő
Lábas a sütéshez
Elkészítése:
Először a lilahagymát megtisztítom, és hajszálvékony félkarikákra szeletelem. Egy keverőtálba teszem.
Hozzáreszelem a lime levét, majd a levét is rányomom. A kukoricakonzervről a levet leöntöm és átmosom a kukoricát. Hozzáteszem a hagymához. Az összes petrezselymet összevágom apróra. Az egyik felét a kukoricasalátához teszem, a másik felét, pedig egy másik tálba teszem (ebbe lesz a falafel). A salátát sózom-borsozom és meglocsolom olíva olajjal. A felkockázott fetát is hozzáteszem és óvatosan az egészet összekeverem. Tálalásig a hűtőbe teszem.
A falafelhez előveszem a robotgépet. A csicseriborsó konzerv levét leöntöm és átmosom a borsókat. A csirkét nagyobb kockákra vágom. Pár darabot beleteszek a robotgépbe és ugyanannyi csicseriborsót is. Jó alaposan összeaprítom. (Figyelj, hogy ne tedd tele a robotgépet, mert nem fogja szépen összedolgozni!) Többször megismétlem. Végül a hagymát és a fokhagymát is összeaprítom. A petrezselymes tálba öntöm. Hozzáteszem a lisztet, az őrölt koriandermagot, a pirospaprikát, a sütőport, majd sózom-borsom. Jó alaposan összegyúrom a kezemmel.
Egy serpenyőbe legalább egy ujjnyi vastagon olajat öntök. Felforrósítom, majd a kezemmel kis pogácsákat, vagy rudakat formálok a húsmasszából és középmagas hőfokon pirosra sütöm.
A wrap lapot egy palacsintasütőn hirtelen átpirítom és összerakom a tekercset.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése