...egy igazán gyors és egyszerű nyári leves! Abszolút saját krealmány, melynek frissessége és íze fantasztikus. Könnyű elkészíteni, így bárkinek bátran ajánlom!
Hozzávalók (4 személyre):
- 2+1 vékony cukkini, negyed cikkekre vágva
- 1 csokor újhagyma, felkarikázva
- 2 dl növényi alapú főzőkrém
- 2 evőkanál extra szűz olíva olaj
- 1 evőkanál házi ételízesítő
- 2 gerezd fokhagyma, összetörve
- 1 csokor petrezselyemzöld, finomra aprítva
- fehér bors
- só
- tökmag
- tökmagolaj
galuskához:
- 1 db tojás
- 2-3 evőkanál tönkölybúza liszt
- egy csipet só
- 1 teáskanál medvehagyma pesto, vagy bazsalikom pesto
Eszközök:
3l lábas+fedő
Bögre, kiskanál
Fokhagymanyomó
Vágódeszka, konyhakés
Botmixer
Teflon serpenyő
Elkészítése:
Egy lábosban felhevítem az olíva olajat, majd rádobok 1 db, felkockázott cukkinit és a felkarikázott újhagymát.
Pár percig együtt pirítom, majd felöntöm vízzel (kb. 2,5 l). Beleszórok ízlés szerint fehér borsot, majd egy evőkanál házi ételízesítőt és beletörök két gerezd fokhagymát. Felforralom, majd csendesen főzöm 10 percig.
Közben egy teflon serpenyőben, szárazon megpirítom a tökmagot. Félreteszem.
Miután megpuhult a cukkini, botmixerrel simára turmixolom.
A galuska összetevőit, egy bögrébe jó alaposan összekeverem, egy kiskanál segítségével. Beleszaggatom a forrásba lévő levesbe. (Fontos hogy a tiszta kiskanál, amivel szaggatod, mindig nedves legyen, így könnyedén leválik a galuska a kanálról.)
Hozzáteszem a maradék, kelkockázott cukkinit is. Elkeverem benne a főzőkrémet! Megkóstolom és ha kell sózom.
5-7 percig főzöm, míg megpuhul a cukkini és a galuska. Végén beleszórom a finomra aprított petrezselymet. Lehúzom a tűzről.
Tálaláskor megszórom a tökmaggal és ízlés szerint tökmagolajat csepegtetek rá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése