...Először Montenegróban találkoztam ezzel az étellel. Nagyszerűen grillezett Pljeskavica, ajvárral és friss zöldségekkel. Annyira tetszett, hogy itthon is megcsináltam és most veletek is megosztom. Én készítettem bele még sült cukkinit is! Így tartalmasabb lett, főleg, mert dupla hússal ettem. A Pljeskavica, mint étel többféle variációban létezik. Mivel nálunk nehézkes a bárány beszerzése, én marha-sertés keverékből szoktam elkészíteni. A lelke, hogy faszénen süljön! Itt a jó idő! Ki kell próbálnia mindenkinek! Elő a grillsütőt és irány a szabad!
Hozzávalók (6 darabhoz):
- 500 g darált sertéshús
- 500 g darált marhahús
- 1 fej vöröshagyma, nagyon apróra vágva
- 2 nagy teáskanál őrölt fekete bors
- 2 nagy teáskanál só
- Cukkini, hosszában vágva
- Saláta levél
- Uborka, felkarikázva
- Lila hagyma, felkarikázva
- Ajvár
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése