...Mediterrán, nyári étel, tele zöldséggel, frissességgel, ízzel és illattal. Gyors és egyszerű. Ezt szeretem az olaszokban!
Hozzávalók:
- ~500 g csirke felsőcomb, bőr nélkül
- Só és frissen őrölt tarka bors
- 2 evőkanál extra szűz olíva olaj
- 8 gerezd fokhagyma, felaprítva
- 1 vöröshagyma, csíkokra vágva
- 1 piros húsú paprika, kockákra vágva
- 1 sárga húsú paprika, kockákra vágva
- 1 nagy sárgarépa, karikákra vágva
- 300 g gomba, karikákra vágva
- 300 g fekete olíva bogyó (magozott)
- 8 szál friss kakukkfű
- ugyanennyi friss oregánó
- kicsivel több friss bazsalikom
- ugyanennyi friss petrezselyem
- 150 ml száraz vörösbor
- 2x410g-os jó minőségű darabolt paradicsom konzerv, vagy 300 g 20%-os sűrített paradicsom
- 250 g koktélparadicsom, félbe vágva
- fél teáskanál chili pehely
Elkészítése:
A húsokat sózom és borsozom, majd félre teszem.
Addig a zöldségeket megpucolom, megmosom és felvágom. Egy tálba teszem, kivéve a hagymát és fokhagymát! Ezeket egy másikba tálba rakom.
A zöldfűszereket összeaprítom és a vágódeszkán hagyom.
Egy magas falú serpenyőbe olíva olajat hevítek és legmagasabb hőfokon körbepirítom a csirkecombokat.
Kiveszem egy tálba és a fennmaradó zsiradékba megfuttatom a hagymát és a fokhagymát. Pár perc után megszórom a chilivel és felöntöm a borral. 1 perc forralás után visszahelyezem a csirkét és ráöntöm a zöldségeket és a paradicsom konzerveket/pürét. Sózom borsozom és fedő alatt, alacsony hőfokon addig párolom míg minden meg nem puhul. Ez körülbelül fél óra.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése