...Igazi mexikói, nem az a tipikus magyar csilis bab! Semmi köze egymáshoz, ezért éreztem úgy, hogy megmutatom nektek, milyen egy igazi dél-amerikai kaja. Pofon egyszerű elkészíteni, köretként tepsiben sült édesburgonyát kínáltam. Persze normális burgonyával, vagy friss kenyérrel is fantasztikus.
1 kg darált marha húshoz:
- 1 fej hagyma, felkockázva
- 3 gerezd fokhagyma, vékonyra szeletelve
- 3 cayenne chili, kimagozva és vékonyra szeletelve
- 1 teáskanál őrölt római kömény
- 1 teáskanál őrölt pirospaprika
- 1 teáskanál füstölt pirospaprika
- 1 szál fahéj
- kevés bourbon whisky / vörös bor / rum
- 1 db darabolt paradicsom konzerv
- 1 db vörösbab konzerv
- 1 kis sűrített paradicsom konzerv
- 25 g étcsokoládé
- fél csokor korianderzöld
- só, őrölt fekete bors, alaplé
köret - egészben sült édes burgonya (smashed potato)
tálalás - tejföl (Laktózmentes)
- pár korianderzöld levél
- savanyított lila hagyma
Savanyított hagymához:
- 1 nagy fej lila hagyma, vékony szeletekre vágva
- 1 teáskanál só
- 2-3 evőkanál ecet (fehérbor, vagy alma)
Elkészítése:
A burgonyákat megmosom és egy sütőpapírral bélelt tepsire fektetem, majd 200 fokra előmelegített sütőben körülbelül (mérettől függően) 45 perc alatt megsütöm.
Forrás után, fedő alatt legalább 45 percig csendesen főzöm. Néha átkeverem. Az utolsó 5-10 percnél hozzáöntöm a bab konzervet, amit előtte lecsöpögtettem és átmostam. 10 perc után elkeverem benne a korianderzöldet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése