...egyszer csak jött egy ötlet....Nagyjából minden meg volt hozzá otthon....Így született meg ez a váratlan, finom étel.
2 db Burgerhez:
Húspogácsa:
- 300 g darált csirkemell
- 1 tojás
- 3 evőkanál zsemlemorzsa + a panírozáshoz
- 1 marék petrezselyemzöld, finomra vágva
- Só, őrölt fekete bors
Baconaise:
- kb. 50 g fekete erdő sonka, nagyon apróra vágva
- 1 evőkanál napraforgó olaj
- 150 g majonéz
- fél mokkáskanál füstölt pirospaprika
Lioni hagyma:
- 1 fej vöröshagyma, félkarikákra vágva
- pár evőkanál liszt
- étolaj a sütéshez
- Madársaláta (két marék)
- Colesaw saláta (A hétvégén készült vitaminsalátából lett most elkészítve. Fehér káposzta és répa volt csak benne.)
- 2 db friss, óriás császár zsemle
Elkészítése:
A felaprított sonkát egy kis lábasba 1 evőkanál olaj mellett, közepes hőfokon, ropogósra sütöm. Egy szűrőlapáttal kiszedem.
A colesaw salátát is megcsinálom a recept alapján.
A felkarikázott hagymát átforgatom lisztbe és a forró olajba dobom a felét. Így két részletbe sütöm ki. Útközben párszor átforgatom egy szűrőlapáttal. Papírtörtőre szedem.
A darát húst az fenti összetevőkkel összekeverem, majd ketté választom és gombóccá formálom. A kis alakú teflon serpenyőbe 1-2 evőkanál olajat hevítek. Egy mélytányérba zsemlemorzsát öntök. Beleteszem a gombócot és kezemmel egyenletes kör alakúvá formálom. Alaposan beleforgatom a morzsába és a forró serpenyőbe teszem. 3/2 hőfokon sütöm. Lehetőleg csak 1x forgatom.
A salátát átmosom és papírtörlővel leitatom a felesleges vizet.
A kisült sonkát elkeverem a majonézzel és füstölt paprikával fűszerezem.
A zsemléket ketté vágom és mindkét oldalát megkenem baconaisel. Alulra teszek egy marék madársalátát, rá a hús, majd a lioni hagyma fele, végül összenyomom a zsemle tetejével.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése