2017. április 10., hétfő

Bloody Mary Bolognai

...héjában sült, nyomott édesburgonyával és reszelt parmezán sajttal. Tipikus ronda, de finom étel, emellett pofon egyszerű elkészíteni és nem kell vele sokat bajlódni. Ízvilágában a Bloody Mary koktél jegyei fedezhetőek fel. Valahol ez egy fúzió a koktél és az olasz bolognai között. Fantasztikus találkozás! Engem hamar meggyőzött!!! Próbáld ki te is!


Hozzávalók (4 személyre):

  • 1 evőkanál extra szűz olíva olaj
  • 1 lila hagyma, apróra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
  • 2 zellerszár, apróra vágva
  • 1 piros chili (opcionális)
  • 500 g darált marhahús
  • 2 evőkanál worcestershire szósz
  • 2 dl vörösbor
  • 2 dl alaplé (vagy 2 dl víz+ 1 teáskanál házi ételízesítő)
  • 400 g darabolt paradicsom konzerv
  • 1 kis konzerv sűrített paradicsom
  • frissen őrölt tarka bors
  • reszelt parmezán a tetejére
  • 2 db, fél kilós édesburgony, félbevágva
  • extra szűz olíva olaj
  • frissen őrölt tarka bors

Eszközök:

Magas falú teflon serpenyő+fedő
Tepsi+sütőpapír
Vágódeszka, konyhakés, mérőhenger, fakanál, konzervnyitó
Sajtreszelő


Elkészítése:


A burgonyákat megmosom és egy "X"-et vágok mindegyikbe. Leszűröm, majd sütőpapírral bélelt tepsire teszem. Meglocsolom olíva olajjal, majd sózom és borsozom. Kezemmel alaposan átforgatom. Az "X" metszés felém néz és 200 fokos sütőben 50-60 perc alatt puhára sütöm.

Egy magas falú teflon serpenyőbe olajat forrósítok és maximális hőfokon, megpirítom a hagymát. Hozzáteszem a fokhagymát, a zellert és a darált húst, majd az egészet fehéredésig pirítom.
Felöntöm vörös borral, darabolt paradicsom konzervvel, a sűrített paradicsommal és alaplével. Fűszerezem piros chilivel és sóval. 5 percig fedő nélkül főzöm, hogy elforrjon az alkohol, majd fedő alatt, tartalékon, kb. 1 óráig párolom. Néha megkeverem.

Tálaláskor a krumplit a konyhakés lapos oldalával szétnyomom és ráhalmozom a ragut, majd megszórom reszelt sajttal.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése