...egy újabb, gyors és könnyen elkészíthető észak-indiai étel. Illatos és pikáns! Rizs helyett, serpenyőben sült kenyérlepénnyel is kínálhatod!
Hozzávalók (4 személyre):
- 8 db csirke felsőcomb filé, bőr nélkül (~800 g)
- 2-2 evőkanál növényi olaj
- 2 fej hagyma, apróra vágva
- 4 gerezd fokhagyma, reszelve
- hüvelykujjnyi gyömbér, reszelve
- 6 kardamon (1 teáskanál őrölt)
- 6 szegfűszeg (1 teáskanál őrölt)
- fél teáskanál őrölt fahéj
- fél teáskanál őrölt kurkuma
- fél teáskanál chili por
- 2 teáskanál őrölt koriander mag
- 4 evőkanál joghurt (150 g)
- 20 db kesudió (finomra darálva)
- 1 bögre rizs
- 1,8 x annyi víz
- 1 teáskanál kurkuma
- fél teáskanál só
- 2 evőkanál növényi olaj
- 1 db Padlizsán, kockázva
- 1 db Cukkini, kockázva
- 1 db Kaliforniai paprika, kockázva
- 1-2 db Sárgarépa, vékonyra karikázva
- 1-2 db Hagyma, kockázva
- 2 evőkanál olaj
Eszközök:
Sajtreszelő
Vágódeszka, konyhakés
Wok
Magas falú teflon serpenyő+fedő
Kis lábas+fedő
Mozsár
Elkészítése:
A rizst szűrőn átmosom. A kis lábasba öntök 2 evőkanál olajat a rizs mellé és gyakor kevergetés mellet lepirítom. Felöntöm vízzel. Ízesítem kurkumával és sóval. Miután felforrt, lefedem és lekapcsolom a tűzhelyet, de rajta hagyom (villanytűzhelyen)! Nem emelgetem a fedőt! 20 perc alatt puhára párolódik. Mikor kész villával felkaparom.
A magas falú serpenyőbe 1-2 evőkanál olajat hevítek és körbepirítom a csirkecombokat. Félreteszem.
Újabb 1-2 evőkanál olajat hevítek és megpirítom benne a hagymát. Mikor világosbarna, hozzáteszem a reszelt fokhagymát, a reszelt gyömbért és a fűszereket. Alacsony hőfokon pár percig kevergetem.
Ezután hozzárakom az előpirított csirkét. Átkeverem, majd 2 dl vizet öntök alá és lefedve, alacsony hőfokon 30 percig párolom.
Addig egy mozsárba pépesítem a kesudiót és elkeverem a joghurttal. Miután megpuhult a csirke, elkeverem a kesus joghurtot és lehúzom a tűzről.
A wokot felhevítem és öntök bele 2 evőkanál olajat. Beleborítom a zöldségeket és a legmagasabb hőfokon, dobálva pirítom. Addig pirítom, míg meg nem puhulnak a zöldségek. Végül megsózom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése