...Fűszeres és pikáns egytálétel. Egy szuper ragu, amit köretként is fogyaszthatsz, de hússal is elkészítheted! Frissen sült házi kenyérlepénnyel, fenséges vacsorát varázsolhatsz!
Hozzávalók (4 személyre) :
- 2 evőkanál extra szűz olíva olaj
- 25 dkg sárgaborsó (pár órára beáztatva, majd előfőzve!)
- 1 fej vöröshagyma, finomra aprítva
- 2 közepes (300 g) sárgarépa félkarikákra vágva
- 50 dkg brokkoli rózsáira szedve
- 1 kis csokor petrezselyemzöld durvára vágva
- 2 csapott kiskanál őrölt római kömény
- 1 púpos kiskanál őrölt gyömbér
- 1 púpos kiskanál őrölt koriander mag
- 1 púpos kiskanál kurkuma
- 1 teáskanál chili pehely
- ~8 dkg pörkölt földimogyoró durvára törve
- 1 kis doboz natúr joghurt, vagy kefir
- só, szódabikarbóna
- frissen őrölt tarka bors
- 5 dl zöldség-, vagy húsleves alaplé
Eszközök:
Magas falú teflon serpenyő+fedő
Vágódeszka, konyhakés
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése