2014. április 4., péntek

Tonhalkrém

....friss zöldségekhez, pirítóshoz és frissen sült kenyérhez! Egy igazi családi recept. Évek óta készítjük és a valaha kóstolt legfinomabb halkrém, amit ettem!


Hozzávalók (4 személyre):

  • 2 jó minőségű tonhal konzerv (töltött tömeg: 2x ~ 130g)
  • 150 g margarin
  • 1 púpos evőkanál mustár
  • frissen őrölt tarka bors
  • 1 vöröshagyma, nagyon apróra vágva
  • 1-2 főtt tojás, apróra vágva

Eszközök:

Kis lábas+fedő
Keverőtál
Vágódeszka, konyhakés
Konzervnyitó


Elkészítése:


A vajat felmelegítem és a felaprított hagymát megfuttatom benne. Megvárom még egy kicsit kihűl (kb. 15 perc) és egy tálba öntöm.

A halkonzerv levét leöntöm és hozzákeverem a vajas-hagymához.

Sózom, borsozom, hozzáteszem a mustárt és a felaprított, főtt tojást is.

Jól összekeverem egy villával és a hűtőszekrénybe kihűtöm.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése