...belga ihletésű hagymaleves, ha már unod a francia félét és valami izgalmasabbra vágysz! Könnyű és gyorsan elkészül! Reszelt sajttal is kínálhatod.
Hozzávalók:
- 400 g vöröshagyma, félkarikákra vágva
- 2 evőkanál házi ételízesítő
- 1 csapott evőkanál barna cukor
- 250 ml barna sör (belga)
- 1 púpos evőkanál frissen aprított petrezselyemzöld
- só
- frissen őrölt bors
- 2 evőkanál növényi olaj
- 1 evőkanál liszt
- kockákra vágott, pirított toast kenyér a tálaláshoz
Eszközök:
3l lábas+fedő
Vágódeszka, konyhakés
Pirítós sütő
Elkészítése:
- Egy lábasba felhevítem az olajat és rádobom a felkarikázott hagymát egy csapott evőkanál cukorral és addig pirítom az egészet, míg barnás színt nem kap a hagyma.
- Megszórom a lisztel és jól elkeverem.
- Felöntöm a sörrel és vízzel, majd hozzáteszek 1 evőkanál házi ételízesítőt, sót és borsot.
- Forrástól számítva 5 percig főzöm.
- A végén hozzáteszem az apróra vágott petrezselymet.
- Tálaláskor megszórom pirított kenyérkockákkal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése