...egy fantasztikus és különleges étel. Egy híres magyar szakácsnő receptje, ami nagyot üt. Igazi ínyenceknek ajánlom. Párolt brokkolit és karfiolt készítettem mellé.
Hozzávalók (2 személyre):
- 40 dkg csirkemell filé, kockákra vágva
- 1 nagy alma, szeletekre vágva
- 1 csokor újhagyma, apróra vágva
- 1 hüvelykujjnyi gyömbér, lereszelve
- 2 csapott teáskanál magos mustár
- 1 nagy teáskanál méz
- 2 evőkanál vaj, vagy kókuszolaj
- 1 dl fehér bor
- 1 dl főzőtejszín
- 1 evőkanál kukorica keményítő
- só
- csipet fehér bors
Eszközök:
Magas falú teflon serpenyő+fedő
Vágódeszka, konyhakés
Kis keverőtál
Zöldséghámozó
Elkészítése:
- Egy serpenyőbe felhevítem a zsiradékot és megpirítom a csirkemell falatokat. Sózom-borsozom.
- Ráöntöm a bort, és hozzáteszem az újhagymát és a gyömbért. Lefedem és tartalékom 10 percig főzöm.
- Egy tálba összekeverem a főzőkrémet, a kukorica keményítővel, a mustárral és a mézzel, majd hozzáteszem a csirkéhez.
- A hús mellé teszem az almaszeleteke és ráöntöm a tejszínes keveréket.
- 1-2 percig főzöm még.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése