...Egy igazán vagány és laktató saláta. Legjobb ötlet egy könnyed vacsorára!
Hozzávalók (1 személyre):
- pár szelet bacon
- 1 nagy marék madár saláta
- 1 db paradicsom, felkockázva
- fél db sárga répa, gyufára vágva
- ugyan annyi fehér retek, gyufára vágva
- 1 kis db fehér hagyma, vékony, félkarikákra vágva
- 1 mokkáskanál magos dijoni mustár
- 1 mokkáskanál balzsamecet
- fél mokkáskanál cukor
- 2-3 mokkáskanál extra szűz olíva olaj
Eszközök:
Serpenyő
Keverőtál
Kis keverőtál, a dresszinghez
Vágódeszka, konyhakés
Zöldséghámozó
Elkészítése:
- Előkészítem és felszeletem a zöldségeket, majd a madársalátval együtt egy keverőtálba teszem.
- A bacon szeleteket egy teflon serpenyőben, közepes hőfokon, ropogósra sütöm.
- A fennmaradó zsírjába beledobom a hagyma karikákat és magas fokon, hirtelen barnára megsütöm.
- Várok pár percet, hogy kicsit hűljön. Ezután a bacont a kezemmel, tetszőleges falatokra töröm és rádobom a sült hagymával együtt, a salátára.
- Végül egy kis keverőtálba a mustárt, a cukrot, az ecetet és az olajat egy villával kikeverm.
- Ráöntöm az öntetet és kezemmel, óvatosan összekeverem a salátát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése