2013. május 7., kedd

Piedone Kedvence

...avagy a híres Hagymás-bab!...


...Sokunk gyerekkorát meghatározó alakja volt Bud Spencer a hatalmas pofonjaival, a nagy étvágyával és szeretni való karakterével. Ezzel természetesen én is így voltam. Gyerek koromban mindig is kíváncsi voltam erre az életre és eljött az ideje, hogy elkészítsem! Alapos utánajárással és próbálkozás sorozatai után, megszületett a sajátos verzió is. Mindenkinek csak ajánlani tudom, már, csak a nosztalgia kedvéért is! A titka az ízek egyszerűségében rejlik! Így, hát ügyeljünk a jó minőségű alapanyagokra!


Hozzávalók (2 személyre):

  • 250 dkg tarkabab (előző nap beáztatva) 
  • 4 kis fej hagyma (legjobb vegyes fajtákból!: (vörös, lila, fehér))
  • pár szelet mangalica szalonna, nagyon apróra vágva
  • 1 db érett paradicsom / 1 kis konzerv sűrített paradicsom
  • fél hegyes erős paprika (elhagyható!)
  • só (ha a szalonna nem volt elég sós!)
  • frissen őrölt bors

Eszközök:

Magas falú teflon serpenyő+fedő
Vágódeszka, konyhakés


Elkészítése:

  1. Legelőször is felteszem a babot főni! A lobogó, sós vízben és fedő alatt, tartalékon félpuhára főzöm.
  2. Egy magas falú, teflon serpenyőben, közepes hőfokon, aranybarnára pirítom a szalonna darabokat.
  3. Ezután hozzá teszem a hagymát és pár percig együtt pirítom.
  4. Jöhet a paradicsom, (az erős paprika), só, bors és a (főtt) bab
  5. Fedő alatt, pár percig párolom, míg a bab teljesen meg nem puhul.
KÖRET TIPP: frissen sült, serpenyős kenyérlepénnyel :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése