...egy keleties finomság, ami mindenki számára nagy kedvenc lehet! Nagyon régen egy kínai étterembe találkoztam ezzel az étellel és egyből beleszerettem. Jó pár évig feledésbe merült, aztán egyik reggel felkeltem és eszembe jutott. Így hát felkutattam a receptet! Alapos utána járással megtaláltam és azóta újra él a szerelem!
Hozzávalók (2 személyre):
- 500 g csirkemell filé, kockákra, vagy csíkokra vágva
- 1 csokor újhagyma, felkarikázva (a zöld része nem kell)
- 100 g pirított, sós mogyoró
- 1 tojás fehérje
- 1 evőkanál 10%-os ecet
- 1 teáskanál őrölt gyömbér
- 2 evőkanál kókuszolaj
- 2+2 evőkanál szójaszósz
- 3 csapott evőkanál kukorica keményítő
- 4 dl víz, vagy csirke alaplé
- 1 csapott teáskanál barna cukor
Eszközök:
Magas falú teflon serpenyő
Mozsár
Kis keverőtál- a tojás fehérjének és a mártásnak
Keverőtál- a húshoz
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése