...az egyik legjobb keleti étel, ami ráadásul hamar elkészül. Én csípősen szeretem igazán, de ha nem szereted, kihagyható. Ezt a receptet egy thai szakács könyvbe láttam. Egy kicsit felturbóztam, mert az eredeti kicsit lapos volt. Így viszont rettentően finom! Most kínai nudli tésztával kínáltam, de más körettel is elkészíthető.
Hozzávalók (6-8 személyre):
- 2 evőkanál földimogyoró/kókusz olaj
- 1 vöröshagyma, fél szeletekre vágva
- 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
- 100 g friss gyömbér, vékony gyufára vágva
- 300 g sárgarépa, rövid hasábokra vágva vágva
- 1 kg csirkemell, vékony csíkokra vágva
- 3+3 dl csirkealaplé
- 8 evőkanál édes szójaszósz
- 3 evőkanál világos szójaszósz
- 20 dkg bambuszrügy (konzerv)
- 2 evőkanál kukorica keményítő
- ízlés szerint, apróra vágott chili (elhagyható)
- 4 db újhagyma, apróra vágva a tálaláshoz
- 4 csapott evőkanál korianderzöld a tálaláshoz
Eszközök:
Wok
Vágódeszka, konyhakés
Konzervnyitó
A répát mikor tesszük bele?
VálaszTörlésSzia! A bambuszrüggyel együtt. Remélem tetszeni fog a recept!
VálaszTörlés