...Itt az egyik legjobb nyári kukorica receptem. Kerti partik kötelező darabja! Grillen még fantasztikusabb. Akár egyben is sütheted a kukoricacsövet. Mellé elhoztam a kedvenc fűszerkeverékemet, amit most egészben sült sertéskarajhoz használtam. Ahhoz, hogy a hús szaftos maradjon, nem kell mást tenned, mint sütőzacskóban sütni. Nincs semmi extra trükköm. 10-ből 10-szer sikerülni fog! Legyen szó egészben sült húsról, grillcsirkéről, vagy csirkecombról! A fűszerkeverékből általában egy dunctos üvegnyit csinálok, így bármikor elő tudom venni a kamrából. A sült cukkini elmaradhatatlan köret nálunk télen-nyáron!
Hozzávalók (4 személyre):
- 1,5 kg csont nélküli sertéskaraj
- 1 dl száraz fehér bor
Kedvenc Fűszerkeverékemhez:
- ½ tk őrölt koriandermag
- 1 tk őrölt római kömény
- 1 tk fehér bors (egész)
- 2 tk. fűszerpaprika (édes)
- 2 tk kurkuma
- 1 tk őrölt gyömbér
- 2 tk fokhagyma granulátum
- 1-1 tk rozmaring, kakukkfű, tárkony, majoranna
- ½ tk cayennebors
- 1 evőkanál só
Továbbá:
- 5 db kukorica
- 1 teáskanál fokhagyma granulátum
- 1 teáskanál piros paprika
- 2 teáskanál szárított oregánó
- 2 teáskanál szárított bazsalikom
- 1 dl extra szűz olíva olaj
- Frissen őrölt bors
- 40 g darált parmezán/grana padano
- Cukkini
- Extra szűz olíva olaj
- Frissen őrölt bors és só
Eszközök:
Airfryer
Sütözacskó
Kávédaráló
Teflon serpenyő
Vágódeszka, konyhakés, fakanalak
Elkészítés:
A fűszerkeverék hozzávalóiból a zöldfűszereket egy kávédarálóba finomra őrlöm. Mindegyik hozzávalót kimérem egy keverőtálba és alaposan kikeverem.
A sertéskarajt, egy forró serpenyőben hevített olajon, magas hőfokon 2 fakanál segítségével körbepirítom.
Miután szép pirosra pirítottam az összes oldalát, félreteszem picit hűlni, majd megszórom a fűszerkeverékkel és kézzel bemasszírozom.
Egy sütőzacskóba teszem és hozzáöntök 1 dl száraz fehér bort. Bekötöm a végét. Airfryerbe teszem és 170 fokon 120 percet sütöm.
Miután kész, hagyon a levében kicsit hűlni és tálalás előtt szeletelem.
Fogom a kukoricát és kézzel félbetöröm, majd hosszában 4-be vágom. Egy keverőtálba teszem.
Egy kis tálkába öntök 1 dl olíva olajat, hozzáteszek 1 teáskanál fokhagyma granulátumot, 1 teáskanál piros paprikát és 2-2 teáskanál szárított oregánót és bazsalikomot. Frissen őrölt borssal ízesítem még, majd jól kikeverem.
Miután a húsunk megsült és felszabadult az Airfryer (csinálhatod sütőbe is) beteszem a kukorica "hasábokat" és megkenem a fűszerolajjal. 200 fokon 10 perc alatt kész (sütőben valószínűleg 15-20 perc kell neki) Nálam 3 kör alatt sült ki ez a mennyiségű kukorica.
Miután mindegyik elkészült egy keverőtálba szedem és megszórom darált parmezánnal és enyhén sózom. Óvatosan átforgatom.
Közben a cukkinit karikákra vágom és kevés olíva olajon az eddig használt serpenyőbe kisütöm. Sütés után sózom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése