2023. szeptember 7., csütörtök

Parmezános Sült Kukorica, Egészben Sült Karaj és Cukkini

...Itt az egyik legjobb nyári kukorica receptem. Kerti partik kötelező darabja! Grillen még fantasztikusabb. Akár egyben is sütheted a kukoricacsövet. Mellé elhoztam a kedvenc fűszerkeverékemet, amit most egészben sült sertéskarajhoz használtam. Ahhoz, hogy a hús szaftos maradjon, nem kell mást tenned, mint sütőzacskóban sütni. Nincs semmi extra trükköm. 10-ből 10-szer sikerülni fog! Legyen szó egészben sült húsról, grillcsirkéről, vagy csirkecombról! A fűszerkeverékből általában egy dunctos üvegnyit csinálok, így bármikor elő tudom venni a kamrából. A sült cukkini elmaradhatatlan köret nálunk télen-nyáron!


Hozzávalók (4 személyre):


  • 1,5 kg csont nélküli sertéskaraj
  • 1 dl száraz fehér bor



Kedvenc Fűszerkeverékemhez:


  • ½ tk őrölt koriandermag
  • 1 tk őrölt római kömény
  • 1 tk fehér bors (egész)
  • 2 tk. fűszerpaprika (édes)
  • 2 tk kurkuma
  • 1 tk őrölt gyömbér
  • 2 tk fokhagyma granulátum
  • 1-1 tk rozmaring, kakukkfű, tárkony, majoranna
  • ½ tk cayennebors
  • 1 evőkanál só


Továbbá:


  • 5 db kukorica
  • 1 teáskanál fokhagyma granulátum
  • 1 teáskanál piros paprika
  • 2 teáskanál szárított oregánó
  • 2 teáskanál szárított bazsalikom
  • 1 dl extra szűz olíva olaj
  • Frissen őrölt bors
  • 40 g darált parmezán/grana padano
  • Cukkini
  • Extra szűz olíva olaj
  • Frissen őrölt bors és só


Eszközök:

Airfryer
Sütözacskó
Kávédaráló
Teflon serpenyő
Vágódeszka, konyhakés, fakanalak


Elkészítés:


A fűszerkeverék hozzávalóiból a zöldfűszereket egy kávédarálóba finomra őrlöm. Mindegyik hozzávalót kimérem egy keverőtálba és alaposan kikeverem.

A sertéskarajt, egy forró serpenyőben hevített olajon, magas hőfokon 2 fakanál segítségével körbepirítom.

Miután szép pirosra pirítottam az összes oldalát, félreteszem picit hűlni, majd megszórom a fűszerkeverékkel és kézzel bemasszírozom.

Egy sütőzacskóba teszem és hozzáöntök 1 dl száraz fehér bort. Bekötöm a végét. Airfryerbe teszem és 170 fokon 120 percet sütöm.

Miután kész, hagyon a levében kicsit hűlni és tálalás előtt szeletelem.

Fogom a kukoricát és kézzel félbetöröm, majd hosszában 4-be vágom. Egy keverőtálba teszem.

Egy kis tálkába öntök 1 dl olíva olajat, hozzáteszek 1 teáskanál fokhagyma granulátumot, 1 teáskanál piros paprikát és 2-2 teáskanál szárított oregánót és bazsalikomot. Frissen őrölt borssal ízesítem még, majd jól kikeverem.

Miután a húsunk megsült és felszabadult az Airfryer (csinálhatod sütőbe is) beteszem a kukorica "hasábokat" és megkenem a fűszerolajjal. 200 fokon 10 perc alatt kész (sütőben valószínűleg 15-20 perc kell neki) Nálam 3 kör alatt sült ki ez a mennyiségű kukorica.

Miután mindegyik elkészült egy keverőtálba szedem és megszórom darált parmezánnal és enyhén sózom. Óvatosan átforgatom.

Közben a cukkinit karikákra vágom és kevés olíva olajon az eddig használt serpenyőbe kisütöm. Sütés után sózom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése