2024. március 18., hétfő

Kung Pao Csirke

...a legjobb kínai kaja! Pofon egyszerű és nagyon gyorsan elkészül!


Hozzávalók:


  • 1000 g csirkecomb filé, kockákra vágva
  • 3 db kaliforniai paprika (tricolor), kockákra vágva
  • 1 csomag újhagyma, fehér részeket nagyobb darabokra, zöldjét apróra vágva
  • 1 fej vöröshagyma, nagyobb kockákra vágva
  • 200 g pirított mogyoró (sótlan)
  • 5 gerezd fokhagyma, apróra vágva
  • Ugyan annyi gyömbér, vékony szeletekre vágva (vagy apróra vágva)
  • Chili (ízlés szerint)
  • 1 teáskanál szecsuáni bors (őrölve)
  • 1-2 evőkanál kókuszzsír

Marinádhoz:
  • 2 evőkanál rizs főzőbor
  • 2 evőkanál világos szójaszósz
  • 2 evőkanál növényi olaj
  • 1 evőkanál keményítő
  • Fél teáskanál só és negyed teáskanál őrölt fehérbors

Szószhoz:
  • 2-3 dl alaplé
  • 2 evőkanál sötét szójaszósz
  • 2 evőkanál világos szójaszósz
  • 2 evőkanál rizsecet 5% (vagy fekete rizsecet)
  • 2 evőkanál rizs főzőbor
  • Fél evőkanál pirított szezámolaj
  • Fél evőkanál cukor (vagy édesítő)
  • 1 evőkanál keményítő

Eszközök:

Magas falú serpenyő/Wok
Vágódeszka, konyhakés, fakanál, szűrőkanál
Keverőtál(kicsi, nagy), habverő


Elkészítése:


A csirkecomb filéket kockákra vágom és egy keverőtálba teszem. Hozzáöntöm a marinád hozzávalóit. Átkeverem és 1 órát pihentetem.

Előkészítem a többi zöldséget és egy kis tálba kikeverem a szószt.

Egy magas falú serpenyőbe kókuszzsírt hevítek és a legmagasabb hőfokon pirosra sütöm a csirkedarabokat.
Szűrőlapáttal kiveszem egy tálba, félreteszem.

A fennmaradt zsiradékra dobom a fokhagymát, a szecsuáni borsot, a chilit és a gyömbért. Pár másodperc pirítás után hozzádobom a paprikákat, hagymát és az újhagyma fehér részét.
Elkezdem pirítani. Az utolsó percekbe hozzáteszem a mogyorót is.

Miután minden megsült, visszaöntöm a sült csirkehúst és ráöntöm a kikevert szószt. Ha túl sűrű, pici vizet öntök hozzá. Ha kell sózom még. Egyszer összeforralom és lehúzom a tűzről.

Újhagyma zöldjével tálalom.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése