Hozzávalók:
- 1000 g csirkecomb filé, kockákra vágva
- 3 db kaliforniai paprika (tricolor), kockákra vágva
- 1 csomag újhagyma, fehér részeket nagyobb darabokra, zöldjét apróra vágva
- 1 fej vöröshagyma, nagyobb kockákra vágva
- 200 g pirított mogyoró (sótlan)
- 5 gerezd fokhagyma, apróra vágva
- Ugyan annyi gyömbér, vékony szeletekre vágva (vagy apróra vágva)
- Chili (ízlés szerint)
- 1 teáskanál szecsuáni bors (őrölve)
- 1-2 evőkanál kókuszzsír
Marinádhoz:
- 2 evőkanál rizs főzőbor
- 2 evőkanál világos szójaszósz
- 2 evőkanál növényi olaj
- 1 evőkanál keményítő
- Fél teáskanál só és negyed teáskanál őrölt fehérbors
Szószhoz:
- 2-3 dl alaplé
- 2 evőkanál sötét szójaszósz
- 2 evőkanál világos szójaszósz
- 2 evőkanál rizsecet 5% (vagy fekete rizsecet)
- 2 evőkanál rizs főzőbor
- Fél evőkanál pirított szezámolaj
- Fél evőkanál cukor (vagy édesítő)
- 1 evőkanál keményítő
Eszközök:
Magas falú serpenyő/Wok
Vágódeszka, konyhakés, fakanál, szűrőkanál
Keverőtál(kicsi, nagy), habverő
Előkészítem a többi zöldséget és egy kis tálba kikeverem a szószt.
Egy magas falú serpenyőbe kókuszzsírt hevítek és a legmagasabb hőfokon pirosra sütöm a csirkedarabokat.
Szűrőlapáttal kiveszem egy tálba, félreteszem.
A fennmaradt zsiradékra dobom a fokhagymát, a szecsuáni borsot, a chilit és a gyömbért. Pár másodperc pirítás után hozzádobom a paprikákat, hagymát és az újhagyma fehér részét.
Elkezdem pirítani. Az utolsó percekbe hozzáteszem a mogyorót is.
Miután minden megsült, visszaöntöm a sült csirkehúst és ráöntöm a kikevert szószt. Ha túl sűrű, pici vizet öntök hozzá. Ha kell sózom még. Egyszer összeforralom és lehúzom a tűzről.
Újhagyma zöldjével tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése