2024. április 15., hétfő

Láthatatlan Almás Süti, Vanília öntettel

...a legjobb dolog ami az almával történhet! Ez a repect tej- és cukormentes! Az alapreceptet neten láttam és nagyon megtetszett, mert egyszerű elkészíteni és csupa alma! Nagyon könnyed sütemény! Most nálunk ez a legnagyobb sztár! A kép nem a legjobb róla, de a legjobb almás süti recept, azt garantálom! A nevét onnan kaphatta, hogy első ránézésre olyan, mintha leveles tésztából lenne, pedig tiszta alma.


Hozzávalók (4 személyre):


sütihez
  • 100 g teljes kiőrlésű liszt
  • 3 db ‘L’ tojás
  • 1 csapott evőkanál édesítő (4x édes)
  • 1 dl növényi tej
  • 30 g olvasztott kókuszzsír
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 4 db alma (idared)

Vanília öntethez
  • 9 dl növényi tej
  • 4 db tojássárgája
  • 1 csapott evőkanál édesítő (4x édes)
  • 80 g finomliszt
  • 1 nagy teáskanál őrölt vanília, vagy 1 db vaníliarúd kikaparva
  • 20 g kókuszzsír

Eszközök:

Nagy keverőtál
Kisebb keverőtál
Fakanál, zöldség hámozó
Gyalu
Sütőforma (szilikon torta, vagy közepes méretű, magas falú tepsi(kivajazva))
Habverő
Kis lábas
Szűrő

Elkészítése:

A sütihez előveszek egy nagy keverőtálat és az almán kívül az összes hozzávalót egy habverővel csomómentesen kikeverem.

200 fokra előmelegítem a sütőt.

Az almákat meghámozom és kicsumázom. Közvetlenül a kikevert tészta táljára teszem a gyalut és vékonyan szeletelem az almákat. Egy fakanál segítségével óvatosan átkeverem.
(Sok alma, kevés tészta. Nem kell megilyedni, össze fog állni!)

Egy hablapát segítségével a szilikon tortaformába, vagy egy közepes nagyságú, magas falú (kivajazott!) tepsibe öntöm. Egyenesre simítom a tetejét.
45-50 percig sütöm.

Miközben sül, elkészítem az öntetet hozzá.
Egy kis lábasba öntök 8 dl tejet, a kókuszzsírt és a vaníliát. Felteszem melegedni.

Egy kisebb keverőtálba teszem a tojássárgákat, az édesítőt(cukorot), a lisztet, és 1 dl tejet. Egy habverővel csomómentesre keverem.

Amikor majdnem felforrt a tej, hozzáöntöm a tojásos-lisztes keveréket.
Gyöngyözve, habverővel kevergetem, főzöm. Miután besűrűsödött kb 5 percig főzöm. Megkóstolom, hogy elég édes e, ha kell pótlom!

Mikor kész, átszűröm!






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése