2024. május 28., kedd

Fuet Tatar

….a spanyolt tatár. Enyhén pikáns és eszméletlen finom! Pirítóson és avokádó szeleteken tálalva egy nagyszerű és gyorsan elkészíthető étel.


Hozzávalók (2 személyre):

  • 1 szál (180 g) Fuet - spanyol fehér penészes kolbász
  • 4-6 db csemege uborka
  • Fél marék snidling
  • 1 evőkanál dijoni mustár
  • 1 evőkanál majonéz
  • 1 teáskanál worchester szósz
  • nagy csipet só
  • frissen őrölt bors
  • 2 evőkanál extra szűz olíva olaj
  • 1 tojás sárgája (opcionális)
  • tálaláshoz, egy érett avokádó, felszeletelve

Eszközök:

Vágódeszka, konyhakés
Keverőtál



Elkészítése:

A szárazkolbászt 5 percre forró vízbe áztatom.

Amíg várok előveszek egy keverőtálat és kimérem a dijoni mustárt, a majonézt, a worchester szószt és az olíva olajat. Kikeverem.

Áztatás után lehúzom a kolbász héját. Keresztbe 4 rövidebb darabra vágom, majd vékony szeletekre, utána apró kockákra összeaprítom.
A savanyú uborkákat is ugyan olyan apróra vágom.
A snidlinget is apróra vágom.
Mindent a keverőtálba teszek. Sózom, borsozom és alaposan kikeverem.

Minimum 1 órát, de a legjobb, ha egy éjszakát a hűtőben pihen.

Tálalás előtt elkeverek benne egy tojássárgáját. (opcionális)
Tálaláskor kenyeret pirítok és avokádó szeleteket teszek rá. Picis megsózom, majd ráhalmozom a tatárt.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése