Hozzávalók (2 személyre):
- 1 szál (180 g) Fuet - spanyol fehér penészes kolbász
- 4-6 db csemege uborka
- Fél marék snidling
- 1 evőkanál dijoni mustár
- 1 evőkanál majonéz
- 1 teáskanál worchester szósz
- nagy csipet só
- frissen őrölt bors
- 2 evőkanál extra szűz olíva olaj
- 1 tojás sárgája (opcionális)
- tálaláshoz, egy érett avokádó, felszeletelve
Eszközök:
Vágódeszka, konyhakés
Keverőtál
Elkészítése:
A szárazkolbászt 5 percre forró vízbe áztatom.
Amíg várok előveszek egy keverőtálat és kimérem a dijoni mustárt, a majonézt, a worchester szószt és az olíva olajat. Kikeverem.
Áztatás után lehúzom a kolbász héját. Keresztbe 4 rövidebb darabra vágom, majd vékony szeletekre, utána apró kockákra összeaprítom.
A savanyú uborkákat is ugyan olyan apróra vágom.
A snidlinget is apróra vágom.
Mindent a keverőtálba teszek. Sózom, borsozom és alaposan kikeverem.
Minimum 1 órát, de a legjobb, ha egy éjszakát a hűtőben pihen.
Tálalás előtt elkeverek benne egy tojássárgáját. (opcionális)
Tálaláskor kenyeret pirítok és avokádó szeleteket teszek rá. Picis megsózom, majd ráhalmozom a tatárt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése