...két trükkje van a jó csevapnak. A nagyon finomra vágott hagyma, ami egyeletesen tud eloszlani a darált hússal. A másik a szódabikarbóna, ami levegősséget ad a húsnak, ettől könnyedebb lesz és nem ugrik össze annyira. A nyári grillezések kihagyhatatlan fogása nálunk! Ehhez most elhoztam a horvátok egyik kedvenc köretét a spenótos burgonyát. Eredetileg mángolddal készítik, de spenóttal is tökéletes. Legtöbbször grillezett halak társaságába lehet vele találkozni. Mi nagyon szeretjük húsokhoz is. Végül itt a grillezések másik nagy kedvence a chimichurrit. Ami eredetileg argentinából származik, de nagyon nagyon jól passzol bármilyen grillezett ételhez!
Hozzávalók (4 személyre)
Csevaphoz:
- 500 g marha darálthús
- 500 g sertés darálthús
- másfél teáskanál só
- 1 csapott teáskanál szódabikarbóna
- 2 db közepes vöröshagyma, nagyon finomra vágva
- 2 teáskanál őrölt fekete bors
Spenótos burgonyához:
- 1 kg sárga héjú burgonya
- 500 g friss spenótlevél, vagy mángold
- 4 gerezd fokhagyma
- só, frissen őrölt bors
- extra szűz olíva olaj
Chimichurri szószhoz:
- 2 csokor petrezselyem, durván vágva
- 1 mogyoróhagyma, vagy negyed fej vöröshagyma, nagyon apróra vágva
- 2 gerezd fokhagyma, törve
- 1 db lime reszelt héja és leve
- 200 ml extra szűz olíva olaj
- 1 teáskanál szárított chili pehely
- 2 teáskanál szárított kakukkfű
- 2 teáskanál szárított oregánó
- só, frissen őrölt bors
Eszközök:
KeverőtálKonyhakés, Vágódeszka
Fokhagymanyomó
Késes aprítógép
Sajtreszelő
AirFryer/Grill/Serpenyő
Elkészítése:
A csevaphoz a hagymákat a lehető legapróbbra összevágom, majd a többi hozzávalóval alaposan összekeverem és a hűtőben állni hagyom legalább 1 órát.Sütés előtt ujjnyi nagyságú hengereket készítek belőle.
A burgonyát héjastúl sós vízbe készre főzöm, majd kihűtöm. Megpucolom, kockákra vágom és félreteszem.
A serpenyőbe olíva olajat hevítek és belenyomom a fokhagymákat. Egy pillanatra átforgatom, majd hozzáteszem a spenótot. Miután összeesett a spenót, kicsit sózom-borsozom és hozzákeverem a kockázott főtt burgonyát.
A chimichurrihoz előveszek egy késes aprítógépet. A petrezselymet durván felaprítom és a többi apróra vágott hagymával, olajjal, lime-al és fűszerrel pesto állagúra darálom.
Airfryer tipp: 180 fokon, 14 perc sütés. 7 percnél megforgatom.
A chimichurrihoz előveszek egy késes aprítógépet. A petrezselymet durván felaprítom és a többi apróra vágott hagymával, olajjal, lime-al és fűszerrel pesto állagúra darálom.
Airfryer tipp: 180 fokon, 14 perc sütés. 7 percnél megforgatom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése