2024. július 31., szerda

Csevapcsicsa, Spenótos Burgonyával és Chimichurrival

...két trükkje van a jó csevapnak. A nagyon finomra vágott hagyma, ami egyeletesen tud eloszlani a darált hússal. A másik a szódabikarbóna, ami levegősséget ad a húsnak, ettől könnyedebb lesz és nem ugrik össze annyira. A nyári grillezések kihagyhatatlan fogása nálunk! Ehhez most elhoztam a horvátok egyik kedvenc köretét a spenótos burgonyát. Eredetileg mángolddal készítik, de spenóttal is tökéletes. Legtöbbször grillezett halak társaságába lehet vele találkozni. Mi nagyon szeretjük húsokhoz is. Végül itt a grillezések másik nagy kedvence a chimichurrit. Ami eredetileg argentinából származik, de nagyon nagyon jól passzol bármilyen grillezett ételhez! 


Hozzávalók (4 személyre)

Csevaphoz:
  • 500 g marha darálthús
  • 500 g sertés darálthús
  • másfél teáskanál só
  • 1 csapott teáskanál szódabikarbóna
  • 2 db közepes vöröshagyma, nagyon finomra vágva
  • 2 teáskanál őrölt fekete bors

Spenótos burgonyához:
  • 1 kg sárga héjú burgonya
  • 500 g friss spenótlevél, vagy mángold
  • 4 gerezd fokhagyma
  • só, frissen őrölt bors
  • extra szűz olíva olaj

Chimichurri szószhoz:
  • 2 csokor petrezselyem, durván vágva
  • 1 mogyoróhagyma, vagy negyed fej vöröshagyma, nagyon apróra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma, törve
  • 1 db lime reszelt héja és leve
  • 200 ml extra szűz olíva olaj
  • 1 teáskanál szárított chili pehely
  • 2 teáskanál szárított kakukkfű
  • 2 teáskanál szárított oregánó
  • só, frissen őrölt bors

Eszközök:

Keverőtál
Konyhakés, Vágódeszka
Fokhagymanyomó
Késes aprítógép
Sajtreszelő
AirFryer/Grill/Serpenyő


Elkészítése:

A csevaphoz a hagymákat a lehető legapróbbra összevágom, majd a többi hozzávalóval alaposan összekeverem és a hűtőben állni hagyom legalább 1 órát.
Sütés előtt ujjnyi nagyságú hengereket készítek belőle.

A burgonyát héjastúl sós vízbe készre főzöm, majd kihűtöm. Megpucolom, kockákra vágom és félreteszem.
A serpenyőbe olíva olajat hevítek és belenyomom a fokhagymákat. Egy pillanatra átforgatom, majd hozzáteszem a spenótot. Miután összeesett a spenót, kicsit sózom-borsozom és hozzákeverem a kockázott főtt burgonyát.

A chimichurrihoz előveszek egy késes aprítógépet. A petrezselymet durván felaprítom és a többi apróra vágott hagymával, olajjal, lime-al és fűszerrel pesto állagúra darálom.


Airfryer tipp: 180 fokon, 14 perc sütés. 7 percnél megforgatom.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése