2024. augusztus 31., szombat

Bounty Pohárkrém

...tej- és cukormentes! Egyszerű, hűsítő, hideg pohárkrém amit mindenki szeretni fog! A szójaszósz nem elírás! Kiemeli az ízeket, nehogy kihagyd! Egzotikus gyümölcsökkel is tálalhatod, de csokoládéval igazi világbajnok, én így szeretem igazán!



Hozzávalók (4 adag):

  • 4 dl víz
  • 4 dl kókusztej
  • 1 evőkanál világos szójaszósz
  • 4-6 evőkanál cukor (vagy 1 evőkanál 4x édes (édesítőszer))
  • 4 púpos evőkanál fehér rizsliszt
  • 6 evőkanál kókuszreszelék + díszítéshez
  • 100 g vegán étcsokoládé 70% (dm drogéria)
  • 2 evőkanál kókuszzsír

Eszközök:

teflon serpenyő
lábas 2 db
fém keverőtál, habverő
hústű/fogpiszkáló
4x 2 dl-es poharak


Elkészítése:


A kókuszreszeléket egy teflon serpenyőben, szárazon halvány világosbarnára pirítom. Csupán annyira, hogy éppen elváltozzon a színe. Kiöntöm egy tányérba és félreteszem.

Egy lábasba öntöm a vizet, a kókusztejet, a szójaszószt, a cukrot, a fehér rizslisztet és a pirított kókuszreszeléket. Felrakom melegíteni. Egy habverővel kevergetem. Ahogy felforr besűrűsödik. 1 perceg kevergetem még, majd félrehúzom hűlni.
Könnyen leég, vigyázz!

Másik lábasba két ujjnyi vastagon vizet öntök és ráteszem a keverőtálat. Beletöröm a csokoládét, adok hozzá 2 evőkanál kókuszzsír és vízgőz felett, kevergetés mellett megolvasztom.

4 db pohárba halmozom a kókuszkrémet. Tetejére csokit öntök. Egy hústű (vagy fogpiszkáló) segítségével, elkezdem keverni, hogy a csoki kicsit keveredjen a kókuszkrémmel.
Mindegyik tetejét megszórom kókuszreszelékkel és irány a hűtő!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése