Hozzávalók (4 adag):
- 4 dl víz
- 4 dl kókusztej
- 1 evőkanál világos szójaszósz
- 4-6 evőkanál cukor (vagy 1 evőkanál 4x édes (édesítőszer))
- 4 púpos evőkanál fehér rizsliszt
- 6 evőkanál kókuszreszelék + díszítéshez
- 100 g vegán étcsokoládé 70% (dm drogéria)
- 2 evőkanál kókuszzsír
Eszközök:
teflon serpenyő
lábas 2 db
fém keverőtál, habverő
hústű/fogpiszkáló
4x 2 dl-es poharak
Elkészítése:
Egy lábasba öntöm a vizet, a kókusztejet, a szójaszószt, a cukrot, a fehér rizslisztet és a pirított kókuszreszeléket. Felrakom melegíteni. Egy habverővel kevergetem. Ahogy felforr besűrűsödik. 1 perceg kevergetem még, majd félrehúzom hűlni.
Könnyen leég, vigyázz!
Másik lábasba két ujjnyi vastagon vizet öntök és ráteszem a keverőtálat. Beletöröm a csokoládét, adok hozzá 2 evőkanál kókuszzsír és vízgőz felett, kevergetés mellett megolvasztom.
4 db pohárba halmozom a kókuszkrémet. Tetejére csokit öntök. Egy hústű (vagy fogpiszkáló) segítségével, elkezdem keverni, hogy a csoki kicsit keveredjen a kókuszkrémmel.
Mindegyik tetejét megszórom kókuszreszelékkel és irány a hűtő!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése